الثلاثاء، 20 ديسمبر 2016

فيليه الدجاج المشوى بتتبيله مميزه مقدم من الشيف ناهد هشام

 كتب بوسى السيد
فيليه الدجاج المشوى
مقدمة من الشيف ناهد هشام 
مدة التحضير 20 دقيقة 
مدة الطهى 25 دقيقة 
المكونات
صدور دجاج
والتتبيله عبارة 
زبادى
عصير بصل مبشور

فلفل اسمر
ملعقه صغيره ثوم بودره 
قرفه 
جوزة الطيب
 زعتر 
بابريكا
-زيت

نصف ملعقة ص سكر
ملعقه كبيره كاتشب
2ملعقه كبيره عصير ليمون 
ملعقة خل

الطريقه
يتم خلط جميع المكونات وتتبل بها البانيه وتدخل التلاجه لمدة 8ساعات ليله فى التلاجه تشرب الخلطه
وبعدين تانى يوم نطلعها ونعمل ايه نجيب طاسة ونحط ملعقة صغيرة زبدة 

تشوح البانيه فى الطاسه من الجانين مع تغطيتها واذا جفت منك قبل ما تكون استوت ممكن تزودى  ملعقتين من التتبيله حتى تستوى جيدا 
بعد النضج نشعل فحمة ونطفيها فى البانية ليأخد ريحه الشواء وتوضع فى طبق التقديم وتزين بالبقدونس
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon