الاثنين، 10 يوليو 2017

البصاره مقدمه من الشيف امانى دندش

البصاره اكله شعبيه لذيذه ومفضله للجميع
تقدمه الشيف أماني دندش
مده التحضير10دقيقه
مده الطهي15دقيقه
المكونات
ربع كيلو فول مدشوس
٣ رابطه بقدونس شبت كزبره خضرا
2بصله كبيره
 ٥ فص ثوم مفروم
ملعقه كزبره ناشفه كبيره
ربع ملعقه كمون
ملح
زيت
نعناع ناشف
بصل مفروم محمر للتزين
الطريقه
نضع الفول المنقوع ساعه قبل الطبخ بعد الغسيل علي النار ونضع بصله مقطعه اربعه و٣ فص توم ونصف كميه الخضره مع السلق في البدايه وتترك حتي تستوي علي النار ومن وقت لاخر ناخذ الريم اللي علي وجه البصاره وترميه قبل ان يتم النضج بخمس دقائق نزلي باقي الخضرا ولما  تستوي نضربها في الخلاط ونتركها علي جنب قطعي البصله الاخره ونضعها في طاسه علي النار وحتي تذبل قليل نضع اتنين فص توم كبيره ناعم مع ملعقه الكزبره عاي البصل وتقلب قليل ونضعها علي البصاره مع الكمون والملح
وباقي التوابل ونتركها تغلي مره واحده ونضعها  في اطباق وتزين باالبصل المقرمش والف هنا
مدير مجله فلفل شطا الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon