الأحد، 16 يوليو 2017

شاتو الشيكولاته مقدم من الشيف امانى دندش

كيك شاتوة بشكولاته
تقدمه الشيف أماني دندش
مده التحضير 20دقيقه
مده الطهي 30دقيقه
المكونات
كوب ونصف دقيق
كوب زيت
كوب حليب
كوب سكر
3بيضه
فانيلا
كيس بكنج بودر
واحد كيس نسكويك
ربع كوب كاكاو خام
واحد كيس كابتشينو بطعم البندق
للتزين .... جوز هند محمص وحبات شيكوبون
الطريقه....
في الخلاط نضع الحليب مع السكر الكاكاو والنسكويك والكابتشينو والفانيلا ونضرب جيدا وننزل بالزيت سرسوب رفيع حتي يتقل قوامه ناخد من الخليط كوب نضعه في التلاجه للتزين
ثم نضع البيض علي باقي الخليط مع قليل من الفانيلا ونضرب جيدا وننزل بالخليط علي الدقيق المضاف له البودر وذره ملح ونقلب جيدا ثم ننزل به في ورق الكب كيك ونضعه في صنيه الكب كيك وتدخل فرن مسبق تسخينه حتي تمام النضج وتخرج ننتظر لتبرد ونزينها بكوب الشوكولاته ثم جوز الهند المحمص ثم حبات الشكوبون وتقدم
مدير مجله فلفل شطه الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon