لقمه القاضي او الزلابيه
مقدمه من شيف ساميه سعد
مده التحضر ٦٠ دقيقة
مده الطهى ٣٠ دقيقه
المكونات
٣كوب دقيق
كوب ونصف ماء دافي
ملعقه كبيره نشا
ملعقه كبيره سكر وملعقه كبيره زيت
كيس خميره فوريه
الطريقه
في بوله كبيره يوضع الدقيق والنشا وندوب الخميره مع معلقه كبيره سكر في كوب ماء دافي من المقادير وتوضع علي الدقيق ونقلب جيدا ويوضع نصف كوب ماء الباقي ونقلب جيدا حتي تكون عجينه بتموط غطي العجين بكيس نصف ساعه ونقلب جيدا وغطي العجين تاني نصف ساعه يوضع العجين في كيس واعملي فتحه صغيره ونسخن الزيت ونزلي كوره صغيره علشان بتكبر في الزيت وتحمر خفيف وتخرج تبرد قليلا وتحمر تاني علشان تكون مقرمشه
وتخرج علي شربات تقيل وبارد او روشي عليه سكر ناعم بودر
الشربات
٢كوب سكر
كوب ماء
عصير نصف ليمونه فانليا
توضع كل المقادير في اناء علي نار تغلي لمده ربع ساعه
والف هنا صحه
EmoticonEmoticon