الجمعة، 21 يوليو 2017

لقمة القاضى مقدمه من الشيف ساميه سعد

لقمه القاضي او الزلابيه
مقدمه من شيف ساميه سعد
مده التحضر ٦٠  دقيقة
مده الطهى ٣٠ دقيقه
المكونات
٣كوب دقيق 
كوب ونصف ماء دافي 
ملعقه كبيره نشا 
ملعقه كبيره سكر وملعقه كبيره زيت 
كيس خميره فوريه 
الطريقه 
في بوله كبيره يوضع الدقيق والنشا وندوب الخميره مع معلقه كبيره سكر في كوب ماء دافي من المقادير   وتوضع علي الدقيق ونقلب  جيدا ويوضع نصف كوب ماء الباقي ونقلب جيدا حتي تكون عجينه بتموط غطي العجين بكيس نصف ساعه ونقلب جيدا وغطي العجين تاني نصف ساعه يوضع العجين في كيس واعملي فتحه صغيره ونسخن الزيت ونزلي كوره صغيره علشان بتكبر في الزيت وتحمر خفيف وتخرج تبرد قليلا وتحمر تاني علشان تكون مقرمشه 
وتخرج علي شربات تقيل وبارد او روشي عليه سكر ناعم بودر 
الشربات 
٢كوب سكر 
كوب ماء 
عصير نصف ليمونه فانليا 
توضع كل المقادير في اناء  علي نار تغلي لمده ربع ساعه 
والف هنا صحه

مديره مطبخ مجله فلفل شطه شيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon