السبت، 22 يوليو 2017

طاجن ورق عنب بالكوارع مقدم من الشيف وفاء حسنى

طاجن ورق العنب الكوارع بالفرن
مقدمه لكم من وفاء حسنى
مدة التخضير٦٠دفيقه
مدة الطهي٩٠دقيقة
المقادير :
كوبين ارز مصري
كيلو طماطم
كسبرة وشبت
ملح
فلفل
كمون
توابل مشكله وشطه اختياري
نعناع اخضر او ناشف
فلفل اخضر مفروم
قطعتين من الكوارع المسلوقة ومخليه ومقطعه مكعبات
١٠٠جرام  دهن ضاني
ملعقتين زيت ذرة
 2 طماطم مقطعه
الطريقة:
نعصر الطماطم في الخلاط ونسبكها علي النار بدون اي اضافات
ونقطع الخضرة ونتبل البصل بالملح والفلفل والكمون
ونقلب كل دول علي بعض
ونغسل الارز ونصفيه
ونقلبه علي الخلطة السابقة ونسيح الدهن علي النار ونضيف لهم الزيت واول ما يتقدحوا ننزل بيهم علي الخليط
ونقلب
ونكون سلقين ورق العنب في ماء ساخن يدوب غلوةًواحدة
نصرص عيدان ورق العنب في قاع الطاجن
ونرص فوقيهم مكعبات الكوراع
ونلف ورق العنب ونحشيه
ونرص في الطاجن
ويسقي بحوبين من مرق الكوارع ونحط طبق صغير علي
ورق العنب ونغطه بورق الفويل
وندخله فرن ساخن علي درجه حرارة ٢٠٠الي ان يغلي الطاجن ونهدي النار عليه الا ان يتم النضج
ويقلب في سرفيس التقديم وبالهنا والشفا
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon