هريسه بالفواكه المجففه
تقدمه الشيف اماني دندش
مده التحضير ١٥دقيقه
مده الطهي٢٠دقيقه
المكونات
٢كوب سميد ناعم
كوب الاربع سمنه بلدي
٢ملعقه كبيره عسل نحل
ربع كوب سكر
ثلث كوب حليب
كوب الاربع جوز هند
فواكه مجففة للتزين أو مكسرات حسب الرغبه
مكونات السيرب...
كوب سكر كوب الاربع ماء عصير ليمونه ويوضع في إناء علي النار لحين تمام نضج الهريسه
طريقه الهريسه....
في وعاء هنحمص السميد لغايه لما ياخد اللون الذهبي والخطوة دي بتفرق جامد لاما تتدقوها مش هتفرق عن الهريسه الدمياطي اللي موجوده في المحلات ...
في إناء آخر نضع السمن والحليب والسكر وعسل النحل ونقلب كل المكونات بمعلقه خشب ونضيفهم للسميد اللي حمصناه ونقلب حتي يمتزج ونضع الخليط في صنيه مدهونه ونسويها بإيدينا كويس ونضع فوقها الفواكه المجففه وتدخل فرن مسبق تسخينه وننتظر لكي تاخد لون جميل وتخرج نضع معلقه سمنه بلدي علي السيرب الساخن ونسقي الهريسه وننتظر لكي تهدء وتقطع وتقدم
مدير مجله فلفل شطه الشيف بوسي السيد
تقدمه الشيف اماني دندش
مده التحضير ١٥دقيقه
مده الطهي٢٠دقيقه
المكونات
٢كوب سميد ناعم
كوب الاربع سمنه بلدي
٢ملعقه كبيره عسل نحل
ربع كوب سكر
ثلث كوب حليب
كوب الاربع جوز هند
فواكه مجففة للتزين أو مكسرات حسب الرغبه
مكونات السيرب...
كوب سكر كوب الاربع ماء عصير ليمونه ويوضع في إناء علي النار لحين تمام نضج الهريسه
طريقه الهريسه....
في وعاء هنحمص السميد لغايه لما ياخد اللون الذهبي والخطوة دي بتفرق جامد لاما تتدقوها مش هتفرق عن الهريسه الدمياطي اللي موجوده في المحلات ...
في إناء آخر نضع السمن والحليب والسكر وعسل النحل ونقلب كل المكونات بمعلقه خشب ونضيفهم للسميد اللي حمصناه ونقلب حتي يمتزج ونضع الخليط في صنيه مدهونه ونسويها بإيدينا كويس ونضع فوقها الفواكه المجففه وتدخل فرن مسبق تسخينه وننتظر لكي تاخد لون جميل وتخرج نضع معلقه سمنه بلدي علي السيرب الساخن ونسقي الهريسه وننتظر لكي تهدء وتقطع وتقدم
مدير مجله فلفل شطه الشيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon