السبت، 29 يوليو 2017

الهريسه بالفواكه المجففه مقدمه من الشيف امانى دندش

هريسه  بالفواكه المجففه
تقدمه الشيف اماني دندش
مده التحضير ١٥دقيقه
مده الطهي٢٠دقيقه
المكونات
٢كوب سميد ناعم
كوب الاربع سمنه بلدي
٢ملعقه كبيره عسل نحل
ربع كوب سكر
ثلث كوب حليب
كوب الاربع جوز هند
فواكه مجففة للتزين أو مكسرات حسب الرغبه
مكونات السيرب...
كوب سكر كوب الاربع ماء عصير ليمونه ويوضع في إناء علي النار لحين تمام نضج الهريسه
طريقه الهريسه....
في وعاء هنحمص السميد لغايه لما ياخد اللون الذهبي والخطوة دي بتفرق جامد لاما تتدقوها مش هتفرق عن الهريسه الدمياطي اللي موجوده في المحلات ...
في إناء آخر نضع السمن والحليب والسكر وعسل النحل ونقلب كل المكونات بمعلقه خشب ونضيفهم للسميد اللي حمصناه ونقلب حتي يمتزج ونضع الخليط في صنيه مدهونه ونسويها بإيدينا كويس ونضع فوقها الفواكه المجففه وتدخل فرن مسبق تسخينه وننتظر لكي تاخد لون جميل وتخرج نضع معلقه سمنه بلدي علي السيرب الساخن ونسقي الهريسه وننتظر لكي تهدء وتقطع وتقدم
مدير مجله فلفل شطه الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon