السبت، 8 يوليو 2017

دبابيس الدجاج المقرمشه بتتبيله مميزه مقدمه من الشيف امانى دندش

دبابيس الدجاج المقرمشه
تقدمه الشيف أماني دندش
مدة التحضير  : ساعتان
مدة الطهي : ٢٠ _ 25 دقيقة
المكونات
 دبابيس دجاج
( التتبيلة )
ليمونه صغيرة
ملعقة كبيرة خل
علبة زبادي او لبن رايب او حليب سائل
ملعقة كبيرة بصل بودر
ملعقة كبيرة ثوم بودر
ملعقة كبيرة بابريكا
ملعقة شطة
ملح وفلفل اسود
عصير بصلة كبيرة
ملعقةحبهان مطحون
الطريقه
نضع الدبابيس ونغسلها جيداااا بالملح والخل والدقيق
ونعمل شقوق في كل قطعة بالسكينه لضمان الاستواء
نخلط مكونات التتبيلة مع بعض جيدااااثم نضع فيها الدجاج ويفضل ليلة كاملة بالثلاجة او لمدة 6 ساعات
سر المطاعم اللي بيخلية كرانشي ولذيذ
نكسر على الدبابيس بيضة مخفوقة
ثم نبهر الدقيق العادي مع دقيق الذرة بالملح والفلفل والبصل البودر والثوم البودر والبابريكا والشطه ومعلقة نشا ونصف معلقه بكينج بودر
ويقلب مع بعض جيداااا ونضع الدبابيس فيها مع الضغط عليها
لازم تضعي الدبابيس بعد ماغلفناه في الثلاجة لمدة ساعة
لكي يلتصق التغليف ومايفكش منك فى الزيت
ثم يحمر فى زيت غزير ساخن ثم نهدي الحرارة لمتوسطة عندما تلون وتغطي لكي تستوي جيدااا
مدير مجله فلفل شطا الشيف بوسي السيد أماني دندش
مدة التحضير  : ساعتان
مدة الطهي : ٢٠ _ 25 دقيقة
الطريقه
نضع الدبابيس ونغسلها جيداااا بالملح والخل والدقيق
ونعمل شقوق في كل قطعة بالسكينه لضمان الاستواء
نخلط مكونات التتبيلة مع بعض جيدااااثم نضع فيها الدجاج ويفضل ليلة كاملة بالثلاجة او لمدة 6 ساعات
سر المطاعم اللي بيخلية كرانشي ولذيذ
نكسر على الدبابيس بيضة مخفوقة
ثم نبهر الدقيق العادي مع دقيق الذرة بالملح والفلفل والبصل البودر والثوم البودر والبابريكا والشطه ومعلقة نشا ونصف معلقه بكينج بودر
ويقلب مع بعض جيداااا ونضع الدبابيس فيها مع الضغط عليها
لازم تضعي الدبابيس بعد ماغلفناه في الثلاجة لمدة ساعة
لكي يلتصق التغليف ومايفكش منك فى الزيت
ثم يحمر فى زيت غزير ساخن ثم نهدي الحرارة لمتوسطة عندما تلون وتغطي لكي تستوي جيدااا
مدير مجله فلفل شطه الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon