الاثنين، 2 مايو 2016

عجينة السكر مقدمة من :ام عموره

 كلنا بنحب نزيت التورته بعجينه السكر وسعرها غالي جدا
اصنعيها في المنزل بطريقه مضمونه وناجحه جدا جدا وبأقل التكاليف
وقت التحضير: 10 دقايق وقت الطهي :20 دقيقة المقادير :
1ملعقه جيلاتين كبيره
1ملعقه ماء كبيره
1ملعقه عسل كبيره
رشه  فانيلا
اسانس جوز هند (اختياري) لكنه يعطي نكهه مميزه
  2 ملعقه كبيره زيت
سكر بودره حسب الحاجه
الطريقه :

  • فوق حمام مائي ساخن يوضع الجيلاتين والزيت والملح والعسل والماء حتي يدوبوا ويختلطوا معا
  • يرفع من علي النار ويترك جانبا ويضاف السكر البودره بالتدريج مع العجن حتي تتجانس العجينة ولاتلتصق باليد
  • يمكن تلوينها بالوان جيل او بودره عليها نقطه ماء فقط
  • وتحفظ في كيس داخل الثلاجه حتي وقت الاستخدام
  • وتفرد علي نشاء ثم تنظف بالفرشاة وتدهن كريمه ذبده علي قالب الكيك قبل فرد العجينة وتشكل حسب الرغبه


EmoticonEmoticon