الأربعاء، 11 مايو 2016

الملضومة مقدمه من الشيف ريري كريم

الملضومه هي وصفه من المطبخ السوري
الوصفه التقليديه تتكون من البطاطس واللحم والباذنجان ام اليوم نقدمها بشكل جديد وطريقه اخري
تعرف علي الوصفه معنا
مده التحضير: 10 دقائق
مده الطهي:15 دقيقه
المقادير...

 نصف كيلو لحمة مفرومة
ملح
فلفل اسود
كمون
4 حبات بصل وسط
ربع كوب بقسماط
1 كيلو بطاطس مقطعه حلقات
 نصف كيلو طماطم مقطعة حلقات
ربع كيلو فلفل رومي مقطع حلقات
3 ملعقه  صلصة طماطم
1مكعب مرقه دجاج
2كوب مرقه او ماء
الطريقة..

  • نقوم بعمل الكفته نبشر 2 حبه من البصل ونضيفة للحمة والبقسماط وملح وفلفل وكمون ونخلطهم ببعض جيدا ثم ناخذ منها علي شكل كرات ونضغط عليه قليلا حتي انتهاء كميه اللحم تترك جانبا
  • ثم نقوم بعمل الصوص في قدر على النار نضع المرقه او الماء ومكعب مرقه الدجاج والصلصة وملح وفلفل اسود ويترك الى ان يصل للغليان
  • ثم نحضر بيركس او صنية وندهنها بالزبدة ونرص حلقة من البطاطس وبجانبها حلقة فلفل وبجانبها حلقة من البصل وهكذا الى ان نصل لاخر المكونات ونسقى بالصوص
  • ثم ندخل الصنيه الفرن ويكون ساخن من قبل حتي تنضج وتقدم.


EmoticonEmoticon