مظبي الدجاج من اشهر اطباق الدجاج لاهل الخليج يتميز بطعمه المتميز والتوابل العربيه الجميله
له لون ورائحه مميزه جدا ومبهره
تعرفي علي الوصفه
مده التحضير: 15 دقيقه
مده الطهي: من ساعتين الي ساعتين ونصف حسب حجم الدجاج
المقادير ..
دجاجه حوالي كيلو ونصف
نصف كوب زيت نباتي
ملعقه صغيره كلا من
كمون و ملح وفلفل اسود و كزبره جافه و قرفه و هيل و زنجبيل
1 حبه بصل كبيره
1حبه طماطم
فلفل الوان
فلفل حار
ربع كوب عصير ليمون
2ملعقه كبيره زيت
2 ملعقه كبيره خل
الطريقه..
له لون ورائحه مميزه جدا ومبهره
تعرفي علي الوصفه
مده التحضير: 15 دقيقه
مده الطهي: من ساعتين الي ساعتين ونصف حسب حجم الدجاج
المقادير ..
دجاجه حوالي كيلو ونصف
نصف كوب زيت نباتي
ملعقه صغيره كلا من
كمون و ملح وفلفل اسود و كزبره جافه و قرفه و هيل و زنجبيل
1 حبه بصل كبيره
1حبه طماطم
فلفل الوان
فلفل حار
ربع كوب عصير ليمون
2ملعقه كبيره زيت
2 ملعقه كبيره خل
الطريقه..
- تنضف الدجاج جيدا بالليمون والدقيق وينشف جيدا
- ونعمل فيه شقوق
- وفي الخلاط نضع البصل والطماطم والفلفل الالوان والفلغل الحار والليمون والخل والزيت والتوابل ونخلطهم ونضيفهم علي الدجاج ويدعك جيدا وتترك قبل بليله
- في قدر قاعه سميك نضيف الملح الي نصف القدر ونضعها علي النار متوسطه لمده نصف ساعه
- ثم نضع الدجاج علي الملح ببطئ شديد للغايه
- ويغطي بورق الزبده وعليه فويل ونبعد الدجاج عن جوانب القدر وعليهم الغطاء عليه اي تقل في المطبخ ويترك ساعتين ويقدم مع ارز بسمتي بالزعفران او الكركم.
EmoticonEmoticon