الاثنين، 2 مايو 2016

مظبي الدجاج مقدم من Marwa Abdelmon3am

مظبي الدجاج من اشهر اطباق الدجاج لاهل الخليج يتميز بطعمه المتميز والتوابل العربيه الجميله
له لون ورائحه مميزه جدا ومبهره
تعرفي علي الوصفه
مده التحضير: 15 دقيقه
مده الطهي: من ساعتين الي ساعتين ونصف حسب حجم الدجاج
المقادير ..
دجاجه حوالي كيلو ونصف
نصف كوب زيت نباتي
ملعقه صغيره كلا من
كمون و ملح وفلفل اسود و كزبره جافه و قرفه و هيل و زنجبيل
1 حبه بصل كبيره
1حبه طماطم
فلفل الوان
فلفل حار
ربع كوب عصير ليمون
2ملعقه كبيره زيت
2 ملعقه كبيره خل
الطريقه..

  • تنضف الدجاج جيدا بالليمون والدقيق وينشف جيدا
  • ونعمل فيه شقوق
  • وفي الخلاط نضع البصل والطماطم والفلفل الالوان والفلغل الحار والليمون والخل والزيت والتوابل ونخلطهم ونضيفهم علي الدجاج ويدعك جيدا وتترك قبل بليله
  • في قدر قاعه سميك نضيف الملح الي نصف القدر ونضعها علي النار متوسطه لمده نصف ساعه
  • ثم نضع الدجاج علي الملح ببطئ شديد للغايه
  • ويغطي بورق الزبده وعليه فويل ونبعد الدجاج عن جوانب القدر وعليهم الغطاء عليه اي تقل في المطبخ ويترك ساعتين ويقدم مع ارز بسمتي بالزعفران او الكركم.


EmoticonEmoticon