الثلاثاء، 3 مايو 2016

الارز بالحليب مع الجيلى مقدم من مطبخ مايسة

الارز بالحليب من اجمل انواع الحلي البارد غني جدا بالكالسيوم والمعادن يحافظ علي الجسم من هشاشه العظام
محبب للاطفال والكبار قدميه بشكل جديد
تعرفي علي الوصفه
مده التحضير:15 دقيقه
مده الطهي:15 دقيقه
المقادير...

اولا الرز بالحليب

1كوب صغير رز
2 كوب ماء
 1كيلو لبن حليب
1باكت كربم شانية بودرة حوالي ربع كوب
1ملعقة نشاء مذابة فى ربع كوب ماء
 السكر حسب الرغبة
ورشة فانليا
ثانيا الجيلي
2 باكت جيلى اى لون
2 كوب ماء ممكن اضافة سكر للجيلى حسب الرغبه
2 كوب ماء مثلج
الطريقه...
اولا الارز

  • يغسل الارز جيدا ويصفي
  • ثم يوضع في قدر علي النار ويضاف اليه الماء
  • يترك علي النار حتي يتشرب الارز كل مقدار الماء
  • يدوب في الحليب النشاء والسكر والكريم شانتيه
  • يضاف خليط الحليب الي الارز علي النار هادئه مع التقليب المستمر تقريبا 4 دقائق حتي يصبح القوام غليظ قليلا
  • يصب في كاسات ويوضع داخل الثلاجه حتي يجمد تقريبا 1 ساعه
بعد ساعه نقوم بتحضير الجيلي
  • في قدر يوضع الجيلي والماء ويقلب علي النار حتي تذوب حبيبات الجيلي
  • ثم يضاف الماء المثلج ويقلب
  • يصب الجيلي الي كاسات الارز ويوضع داخل الثلاجه لمده لا تقل عن 3 ساعات
  • ويزين حسب الرغبه ويقدم بارد


EmoticonEmoticon