الارز بالحليب من اجمل انواع الحلي البارد غني جدا بالكالسيوم والمعادن يحافظ علي الجسم من هشاشه العظام
محبب للاطفال والكبار قدميه بشكل جديد
تعرفي علي الوصفه
مده التحضير:15 دقيقه
مده الطهي:15 دقيقه
المقادير...
اولا الرز بالحليب
1كوب صغير رز
2 كوب ماء
1كيلو لبن حليب
1باكت كربم شانية بودرة حوالي ربع كوب
1ملعقة نشاء مذابة فى ربع كوب ماء
السكر حسب الرغبة
ورشة فانليا
ثانيا الجيلي
2 باكت جيلى اى لون
2 كوب ماء ممكن اضافة سكر للجيلى حسب الرغبه
2 كوب ماء مثلج
الطريقه...
اولا الارز
محبب للاطفال والكبار قدميه بشكل جديد
تعرفي علي الوصفه
مده التحضير:15 دقيقه
مده الطهي:15 دقيقه
المقادير...
اولا الرز بالحليب
1كوب صغير رز
2 كوب ماء
1كيلو لبن حليب
1باكت كربم شانية بودرة حوالي ربع كوب
1ملعقة نشاء مذابة فى ربع كوب ماء
السكر حسب الرغبة
ورشة فانليا
ثانيا الجيلي
2 باكت جيلى اى لون
2 كوب ماء ممكن اضافة سكر للجيلى حسب الرغبه
2 كوب ماء مثلج
الطريقه...
اولا الارز
- يغسل الارز جيدا ويصفي
- ثم يوضع في قدر علي النار ويضاف اليه الماء
- يترك علي النار حتي يتشرب الارز كل مقدار الماء
- يدوب في الحليب النشاء والسكر والكريم شانتيه
- يضاف خليط الحليب الي الارز علي النار هادئه مع التقليب المستمر تقريبا 4 دقائق حتي يصبح القوام غليظ قليلا
- يصب في كاسات ويوضع داخل الثلاجه حتي يجمد تقريبا 1 ساعه
- في قدر يوضع الجيلي والماء ويقلب علي النار حتي تذوب حبيبات الجيلي
- ثم يضاف الماء المثلج ويقلب
- يصب الجيلي الي كاسات الارز ويوضع داخل الثلاجه لمده لا تقل عن 3 ساعات
- ويزين حسب الرغبه ويقدم بارد
EmoticonEmoticon