الاثنين، 2 مايو 2016

ارز فرن فلاحي مقدم من مطبخ ام عموره

 ارز فلاحي بالحليب والقشطه من اشهر اطباق الارز في مصر
طعم ورائحه ولون وشكل جديد مفيد جدا يحتوي علي الكالسيوم والمعادن مفيد لجسم الانسان
اذا كان اطفالك لا يحبون الحليب قدميه اليهم داخل الارز لتستفيد اجسادهم بالكالسيوم
وقت التحضير 10 دقايق

وقت الطهي 60 دقيقة
المقادير..
2 كوب ارز مصري
2 ونصف كوب لبن حليب
نصف كوب سمنه بلدي
ربع كوب قشطه فلاحي
1 ملعقه ملح كبيره
الطريقه..

  • يسخن الفرن جيدا
  • ثم نغسل الارز جيدا ونضيف اللبن الحليب المذوب به الملح ويوضع في الفرن لمده ربع ساعه علي 200 درجه حتي يتشرب اللبن ويحمر الوجه
  • ثم نهدي الحراره علي 180 وتوزع السمنه والقشطه علي الوجه لمده ساعه الا ربع علي نار هادئه ويقدم
  • الف هنا


EmoticonEmoticon