الاثنين، 2 مايو 2016

خليه النحل مقدمة من Ghada Sadek

خليه النحل ناجحه وهشه وتجنن
تحتوي علي الكالسيوم الموجود داخل الجبن والحليب
مفيده جدا وشهيه
مدة التحضير 20 دقيقة
مده الطهي : 15 دقيقة
المقادير
3 كوب دقيق
نصف كوب سمن
3 ملاعق كبيرة لبن بودرة
نصف كوب سكر
1ملعقه كبيرة خميرة فوريه
نصف ملعقه صغيرة بيكنج بودر
1ملعقه كبيرة خل
نصف ملعقه صغيرة ملح
للحشو
جبنه كيري مكعبات حوالي 7 قطع
للوجه
بيضه وفانيليا لتلميع الوجه
حبه البركه او سمسم
4 ملاعق سيرب تقيل او عسل نحل
الطريقه

  • نخلط المقادير الجافه كلها مع بعض
  • نضيف السمن ونشربها للدقيق جيدا
  • نعجن بالماء الدافئ الي ان تتكون عجينه طريه غير ملتصقه باليد
  •   تترك تخمر حسب حراره الجو تقريبا نصف ساعه
  • نقطع مربعات الكيري كل مربع الي 6 قطع متساويه
  • نبدأ نشكلها كرات صغيرة ونحشي كل كره بقطعه جبنه كيري ونغلقها جيدا
  • ثم نرصها في صنيه متباعده عن بعض
  •   تترك تخمر مره اخري داخل الصنيه
  • ندهن الوجه بالبيض ونرش حبه البركه
  •   تخبز في فرن ساخن على درجه حراره 200 درجه حتي تنضج
  • اول ما تخرج من الفرن نسقي الوجه السيرب من 3 الي 4 ملاعق مش اكتر
  • وبالهنا والشفا


EmoticonEmoticon