خليه النحل ناجحه وهشه وتجنن
تحتوي علي الكالسيوم الموجود داخل الجبن والحليب
مفيده جدا وشهيه
مدة التحضير 20 دقيقة
مده الطهي : 15 دقيقة
المقادير
3 كوب دقيق
نصف كوب سمن
3 ملاعق كبيرة لبن بودرة
نصف كوب سكر
1ملعقه كبيرة خميرة فوريه
نصف ملعقه صغيرة بيكنج بودر
1ملعقه كبيرة خل
نصف ملعقه صغيرة ملح
للحشو
جبنه كيري مكعبات حوالي 7 قطع
للوجه
بيضه وفانيليا لتلميع الوجه
حبه البركه او سمسم
4 ملاعق سيرب تقيل او عسل نحل
الطريقه
تحتوي علي الكالسيوم الموجود داخل الجبن والحليب
مفيده جدا وشهيه
مدة التحضير 20 دقيقة
مده الطهي : 15 دقيقة
المقادير
3 كوب دقيق
نصف كوب سمن
3 ملاعق كبيرة لبن بودرة
نصف كوب سكر
1ملعقه كبيرة خميرة فوريه
نصف ملعقه صغيرة بيكنج بودر
1ملعقه كبيرة خل
نصف ملعقه صغيرة ملح
للحشو
جبنه كيري مكعبات حوالي 7 قطع
للوجه
بيضه وفانيليا لتلميع الوجه
حبه البركه او سمسم
4 ملاعق سيرب تقيل او عسل نحل
الطريقه
- نخلط المقادير الجافه كلها مع بعض
- نضيف السمن ونشربها للدقيق جيدا
- نعجن بالماء الدافئ الي ان تتكون عجينه طريه غير ملتصقه باليد
- تترك تخمر حسب حراره الجو تقريبا نصف ساعه
- نقطع مربعات الكيري كل مربع الي 6 قطع متساويه
- نبدأ نشكلها كرات صغيرة ونحشي كل كره بقطعه جبنه كيري ونغلقها جيدا
- ثم نرصها في صنيه متباعده عن بعض
- تترك تخمر مره اخري داخل الصنيه
- ندهن الوجه بالبيض ونرش حبه البركه
- تخبز في فرن ساخن على درجه حراره 200 درجه حتي تنضج
- اول ما تخرج من الفرن نسقي الوجه السيرب من 3 الي 4 ملاعق مش اكتر
- وبالهنا والشفا
EmoticonEmoticon