المليفاي من الحلويات الغربيه وانتشرت ايضا في عالمنا العربي
تتميز بطعم مقرمش ورائع وهش جدا
تعرف علي الوصفه معــنا
مده التحضير : ساعتين
مده الطهي : 15 دقيقه
المقاديـــر...
تتميز بطعم مقرمش ورائع وهش جدا
تعرف علي الوصفه معــنا
مده التحضير : ساعتين
مده الطهي : 15 دقيقه
المقاديـــر...
اولا العجينه
500جرام دقيق
ربع معلقه ملح
50 جرام نشا
200 مل ماء زبده التبنيط
400 جرام زبده
100 جرام دقيق
او 500 جرام زبده مارجرين الطريقــــه ....
150 جرام كريمه باتسري بودره
50 جرام كريم شانتيه
حليب
في وعاء نضع المكونات وتخفق جيدا ونحشي الملفاي ويزين والوجه اما سكر بودره او مربي او شيكولاته
ملحوظـــه
اذا استخدمتي زبده مارجرين لا تحتاجي لوضع العجينه في الثلاجه كل مره
500جرام دقيق
ربع معلقه ملح
50 جرام نشا
200 مل ماء زبده التبنيط
400 جرام زبده
100 جرام دقيق
او 500 جرام زبده مارجرين الطريقــــه ....
- اول حاجه هنعمل الزبده بلوك مربع تخلط الزبده مع الدقيق ونحطها ف التلاجه في كيس او بورق زبده تشد شويه
- نحط في العجانه الدقيق والنشا والملح ونضيف الماء شويه شويه الي ان تصبح عجينه لينه متماسكه ناعمه
- وبعد ما تتعجن جيدا نتركها ترتاح حوالي نصف ساعه
- ثم نخرج الزبده من الثلاجه
- ثم نفرد العجينه علي شكل مربع كبير ونحط الزبده جواها ونقفلها من جميع الجوانب ونفرد بالطول ثم نطبق وندخلها التلاجه نصف ساعه تشد
- ثم نخرجها و نفرد وبعدين نطبق وده اسمه التبنيط تكرر العمليه دي خمس مرات
- وبين كل مره والتانيه لازم تدخل التلاجه تشد
- واخر مره تتفرد مربع كبير وتتخرم بالشوكه كويس جدا جدا جدا واخرام كتيير
- وندخلها الفرن علي حراره 170 لمده تلت ساعه او حسب الفرن
150 جرام كريمه باتسري بودره
50 جرام كريم شانتيه
حليب
في وعاء نضع المكونات وتخفق جيدا ونحشي الملفاي ويزين والوجه اما سكر بودره او مربي او شيكولاته
ملحوظـــه
اذا استخدمتي زبده مارجرين لا تحتاجي لوضع العجينه في الثلاجه كل مره
EmoticonEmoticon