الميلفاي والساليزون بطريقه سهله جدا ومقادير ناجحه
تعرف علي الوصفه معنـــا
مده التحضير :
مده الطهـــــي :
المقاديــــر....
زبدة التبنيط
500 جرام زبدة
100 جرام دقيق
هنضرب الدقيق مع الزبدة ونفردها ونضعها فى كيس وتترك فى الثلاجة
عجينة الميلفاي
350 جرام دقيق
ربع ملعقة ملح
ربع ملعقة سكر
50 جرام نشا
حوالى 200 جرام ماء
الطربقـــة ....
العجينة
يحشو كريمة باسترى مخفوقه مع قليل من بودرة كريم شانتية وجناش ابيض
يرش من فوق اما سكر بودرة او شيكولاتة او مربى حسب زوق حضراتكماما الساليزون بنفس العجينه
يحشي جبنه او لانشون او خليط الجبنه بالشبت حسب الرغبه .
تعرف علي الوصفه معنـــا
مده التحضير :
مده الطهـــــي :
المقاديــــر....
زبدة التبنيط
500 جرام زبدة
100 جرام دقيق
هنضرب الدقيق مع الزبدة ونفردها ونضعها فى كيس وتترك فى الثلاجة
عجينة الميلفاي
350 جرام دقيق
ربع ملعقة ملح
ربع ملعقة سكر
50 جرام نشا
حوالى 200 جرام ماء
الطربقـــة ....
العجينة
- تخلط جميع مقادير العجينه ونضيف الماء بالتدريج حتي تصبح عجينه غير لاصقه باليد
- تترك ترتاح نصف ساعة
- ونفردها ونضع داخلها الزبدة وتغلق جيدا
- ثم ندخلها الثلاجة علشان الزبدة تشد
- تخرج من الثلاجه ونفردها ونطبقها وهكذا 5 مرات
- الي ان نجد الزبدة اختفق جوة لعجين
- نفردها اخر مرة ونخرمها كويس جدا جدا جدا ممكن بخرامة او بشوكة بس تتخرم كويس جدا
- تدخل فرن علي حراره 170 لمدة من تلت ساعة اللى نصف ساعة الي ان ينضج ولونه احمر
- نخرجه من الفرن ونتركه يبرد ونبدا نحشية اما 3 طبقات او 4 طبقات
يحشو كريمة باسترى مخفوقه مع قليل من بودرة كريم شانتية وجناش ابيض
يرش من فوق اما سكر بودرة او شيكولاتة او مربى حسب زوق حضراتكماما الساليزون بنفس العجينه
يحشي جبنه او لانشون او خليط الجبنه بالشبت حسب الرغبه .
EmoticonEmoticon