كتب بوسى السيد
جلاش بالكريمه
مقدمة من-ناهد هشام
مدة التحضير 20 دقيقة
مدة الطهى25 دقيقة
المقادير :
لفة جلاش
1/3كوب زبده او سمنه بلدى
3 ملاعق كبيره زيت
مقاديركريمه اومهلبيه
2 كوب حليب سائل
3ملعقة كبيره سكر
3 ملاعق نشا
توضع كل المقادير مع بعضها وعالنارو تحرك الى ان تتماسك وتترك الى ان تبرد
أما القطر أو الشيره
2 كوب سكر
1.5كوب ماء
ليمونه ليمون +ملعقه صغيره ماء الزهربنضعهم على النار ربع ساعه تقريبا لحتى يتماسك
الطريقه
تدهن صينيه زبده وبوضع ورقتين جلاش وادهن زبده جيدا بالفرشاه ثم يوضع ورقتين تانىوتدهن سمن ثم توضع كريمه اوالمهلبيه وهكذا الى ان تنتهى نصف كمية الورق ثم اتحشى بالكريمة اوالمهلبيه
الى ان تنتهى للاخر يدهن الوجه زبده
وااقطعه بالسكينه مربعات او وربات او مثلثات بس موصلش للاخر
وادخل الجلاش الفرن على 190 لمده 15 دقيقه لحد لما لونه يبقى دهبى
واطلعه والجلاش سخن اديله شربات تقيل بارد
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
جلاش بالكريمه
مقدمة من-ناهد هشام
مدة التحضير 20 دقيقة
مدة الطهى25 دقيقة
المقادير :
لفة جلاش
1/3كوب زبده او سمنه بلدى
3 ملاعق كبيره زيت
مقاديركريمه اومهلبيه
2 كوب حليب سائل
3ملعقة كبيره سكر
3 ملاعق نشا
توضع كل المقادير مع بعضها وعالنارو تحرك الى ان تتماسك وتترك الى ان تبرد
أما القطر أو الشيره
2 كوب سكر
1.5كوب ماء
ليمونه ليمون +ملعقه صغيره ماء الزهربنضعهم على النار ربع ساعه تقريبا لحتى يتماسك
الطريقه
تدهن صينيه زبده وبوضع ورقتين جلاش وادهن زبده جيدا بالفرشاه ثم يوضع ورقتين تانىوتدهن سمن ثم توضع كريمه اوالمهلبيه وهكذا الى ان تنتهى نصف كمية الورق ثم اتحشى بالكريمة اوالمهلبيه
الى ان تنتهى للاخر يدهن الوجه زبده
وااقطعه بالسكينه مربعات او وربات او مثلثات بس موصلش للاخر
وادخل الجلاش الفرن على 190 لمده 15 دقيقه لحد لما لونه يبقى دهبى
واطلعه والجلاش سخن اديله شربات تقيل بارد
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon