الاثنين، 27 مارس 2017

اصابع الجلاش بالكريمه مقدم من الشيف ناهد هشام

كتب بوسى السيد
جلاش بالكريمه 
مقدمة من-ناهد هشام 
مدة التحضير 20 دقيقة
 مدة الطهى25 دقيقة 
المقادير : 

لفة جلاش
1/3كوب زبده او سمنه بلدى 

 3 ملاعق كبيره زيت
مقاديركريمه اومهلبيه
2 كوب حليب سائل
3ملعقة كبيره سكر
3 ملاعق نشا
توضع كل المقادير مع بعضها وعالنارو تحرك الى ان تتماسك وتترك الى ان تبرد
أما القطر أو الشيره
2 كوب سكر
1.5كوب ماء
ليمونه ليمون +ملعقه صغيره ماء الزهربنضعهم على النار ربع ساعه تقريبا لحتى يتماسك
الطريقه 

تدهن صينيه  زبده وبوضع ورقتين جلاش وادهن زبده جيدا بالفرشاه ثم يوضع ورقتين تانىوتدهن سمن ثم توضع كريمه  اوالمهلبيه وهكذا الى ان تنتهى  نصف كمية الورق ثم اتحشى بالكريمة اوالمهلبيه
الى ان تنتهى  للاخر يدهن الوجه زبده
وااقطعه بالسكينه مربعات او وربات او مثلثات بس موصلش للاخر
وادخل الجلاش الفرن على 190 لمده 15 دقيقه لحد لما لونه يبقى دهبى
 واطلعه والجلاش سخن اديله شربات تقيل بارد

مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد 


EmoticonEmoticon