كتب بوسى السيد
ساندوتشات شاورما الدجاج
مقدمه من هاله طارق
مدة التحضير ساعتين
مدة الطهى 20 دقيقه
المقادير
نصف كيلو صدور دجاج مخليه
بهارات شاورما حسب الرغبه
ملح حسب الرغبه
ربع معلقه صغيره فلفل اسود
ملعقه صغيره توم بودر
معلقه صغيره بصل بودر
ربع ملعقه صغيره زعتر
ملعقه صغيره كمون
ملعقه صغيره بابريكا
ملعقه كبيره خل
كوب زبادى
بصل جوليان
فلفل احمر واصفر واخضر جوليان
طماطم جوليان
الطريقه
تقطع صدور الدجاج شرائح رفيعه وتتبل بجميع التوابل مع كوب الزيادى لمدة ساعتين
ثم نقوم بتسخين طاسه على النار جيدا ونضع الشاورما عليها وتقلب حتى تدخل فى مرحلة النضج نضيف البصل الجوليان
تقلب ثم نضيف الفلفل الالوان ونقلب واخيرا نضيف الطماطم
نقوم باحضار فحمه موقده ونضعها فى قشره بصله ثم توضع مع الشاورما ونضع عليها معلقه زيت وتغطى لمدة خمس دقائق لتأخذ رائحة الشواء وونحضر الخبز نقوم بوضع ملعقه من الثوميه
لعمل الثوميه
(كوب زبادى نضع عليه فصين توم مفروم وملح وفلفل اسود وتوم بودر ونضيف زيت تدريجيا للحصول على قوام شبيه بالمايونيز) ثم الشاورما وتقدم
مدير مجلة فلفل شطة الشيف بوسي السيد
ساندوتشات شاورما الدجاج
مقدمه من هاله طارق
مدة التحضير ساعتين
مدة الطهى 20 دقيقه
المقادير
نصف كيلو صدور دجاج مخليه
بهارات شاورما حسب الرغبه
ملح حسب الرغبه
ربع معلقه صغيره فلفل اسود
ملعقه صغيره توم بودر
معلقه صغيره بصل بودر
ربع ملعقه صغيره زعتر
ملعقه صغيره كمون
ملعقه صغيره بابريكا
ملعقه كبيره خل
كوب زبادى
بصل جوليان
فلفل احمر واصفر واخضر جوليان
طماطم جوليان
الطريقه
تقطع صدور الدجاج شرائح رفيعه وتتبل بجميع التوابل مع كوب الزيادى لمدة ساعتين
ثم نقوم بتسخين طاسه على النار جيدا ونضع الشاورما عليها وتقلب حتى تدخل فى مرحلة النضج نضيف البصل الجوليان
تقلب ثم نضيف الفلفل الالوان ونقلب واخيرا نضيف الطماطم
نقوم باحضار فحمه موقده ونضعها فى قشره بصله ثم توضع مع الشاورما ونضع عليها معلقه زيت وتغطى لمدة خمس دقائق لتأخذ رائحة الشواء وونحضر الخبز نقوم بوضع ملعقه من الثوميه
لعمل الثوميه
(كوب زبادى نضع عليه فصين توم مفروم وملح وفلفل اسود وتوم بودر ونضيف زيت تدريجيا للحصول على قوام شبيه بالمايونيز) ثم الشاورما وتقدم
مدير مجلة فلفل شطة الشيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon