الخميس، 30 مارس 2017

أرز بالكركم والكبد والقوانص تقدمه الشيف أماني دندش

كتب بوسى السيد
 أرز بالكركم والكبد والقوانص 
تقدمه الشيف أماني دندش
مده التحضير 15دقيقه
مده الطهي25دقيقه
المكونات ..
نصف كيلو كبدوقوانص مغسوله جيدا
3بصله مقطعه شرائح 
2توم مفروم
ملح فلفل
كمون
ليمون
كركم
ورق لوري
شطا
كسبره ناشفه
مكعب مرقه
زيت
كيلو أرز مصري
الطريقه..
 نضع زيت مع بصله في حله حتي تصفر وننزل بالرز ونقلب مع الكركم والورق اللوري وملح وفلفل ومكعب مرق ثم ننزل بالماء ونتركه يغلي ويشرب الماء ونهدي عليه لكي ينضج
في مقلاه ننزل بالبصل ونقلب ثم ننزل بالقوانص والقلوب مع التوابل ونتركها قليلا لتنضج
 وننزل بالكبد ونقلب جيدا ونتركها تنضج وقبل التقديم نضع عصير ليمون عليها ونقدم الأرز مع الكبد والقوانص ...
 مدير مجله فلفل شطه الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon