كتب بوسى السيد
كاليزون بحشوات مختلفه
مقدمه من الشيف إيمان سعيد
مده التحضير 45 دقيقه
مده الطهي 30 دقيقه
مكونات العجين
نصف كيلو دقيق
ربع كوب زيت
ملعقه خميره ك
ملعقه سكر
رشه ملح
ماء دافئ للعجن
الحشو علي حسب الرغبه ممكن سجق او لحم مفروم او جبن مع اضافه قطع طماطم وفلفل وبصل وبهارات
الطريقه
في بوله نضع الدقيق والخميره والملح والسكر ثم نضيف الزيت ونعجن بالماء الدافئ لمده عشر دقائق حتي تلم العجين نقسم العجين الي كور متساويه ونرصه في صنيه ونغطيه ونتركه يخمر بعد ذلك نقوم بفرد العجين بالنشابه علي شكل مستطيل ونقوم بوضع الحشوه في الوسط ونغلق العجين من الجانبين نقلبه ونضعه في صنيه للتسويه ونقوم بعمل فتحتات بسيطه بالسكين وندهن الوجه بالزيت ونرش سمسم ويخبز ويقدم
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
كاليزون بحشوات مختلفه
مقدمه من الشيف إيمان سعيد
مده التحضير 45 دقيقه
مده الطهي 30 دقيقه
مكونات العجين
نصف كيلو دقيق
ربع كوب زيت
ملعقه خميره ك
ملعقه سكر
رشه ملح
ماء دافئ للعجن
الحشو علي حسب الرغبه ممكن سجق او لحم مفروم او جبن مع اضافه قطع طماطم وفلفل وبصل وبهارات
الطريقه
في بوله نضع الدقيق والخميره والملح والسكر ثم نضيف الزيت ونعجن بالماء الدافئ لمده عشر دقائق حتي تلم العجين نقسم العجين الي كور متساويه ونرصه في صنيه ونغطيه ونتركه يخمر بعد ذلك نقوم بفرد العجين بالنشابه علي شكل مستطيل ونقوم بوضع الحشوه في الوسط ونغلق العجين من الجانبين نقلبه ونضعه في صنيه للتسويه ونقوم بعمل فتحتات بسيطه بالسكين وندهن الوجه بالزيت ونرش سمسم ويخبز ويقدم
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon