الأحد، 26 مارس 2017

الكاليزون بحشوات مختلفه مقدم من الشيف ايمان سعيد

كتب بوسى السيد
كاليزون بحشوات مختلفه
مقدمه من الشيف إيمان سعيد 
مده التحضير 45 دقيقه
مده الطهي 30 دقيقه 
مكونات العجين
 نصف كيلو دقيق
ربع كوب زيت
ملعقه خميره ك 
ملعقه سكر 
رشه ملح
ماء دافئ للعجن 
الحشو علي حسب الرغبه ممكن سجق او لحم مفروم او جبن مع اضافه قطع طماطم وفلفل وبصل وبهارات
 الطريقه

 في بوله نضع الدقيق والخميره والملح والسكر ثم نضيف الزيت ونعجن بالماء الدافئ لمده عشر دقائق حتي تلم العجين نقسم العجين الي كور متساويه ونرصه في صنيه ونغطيه ونتركه يخمر بعد ذلك نقوم بفرد العجين بالنشابه علي شكل مستطيل ونقوم بوضع الحشوه في الوسط ونغلق العجين من الجانبين نقلبه ونضعه في صنيه للتسويه ونقوم بعمل فتحتات بسيطه بالسكين وندهن الوجه بالزيت ونرش سمسم ويخبز ويقدم
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon