الثلاثاء، 28 مارس 2017

معجنات بالجبن مقدمه من الشيف نانا حسن

كتب بوسى السيد
  معجنات بالجبنة الاسطنبولي 
مقدمه من : نانا حسن
مدة التحضير : ٢٠ دقيقة 
مدة التخمير : ٣٠ دقيقة
مدة الطهى : ١٠دقائق
المقادير
ا كيلو دقيق
٤ملاعق كبيرة لبن بودرة 
ملعقة سكر
ملح
خميرة
ملعقة كبيرة محسن خبز
نصف كوب سمن

ا علبة زبادى
٣/٤ كوب حليب
ماء دافىء للعجن 
الطريقة 
- قلبي كل المكونات الجافة مع بعض 
- ضيفى الحليب وابتدي تزودي الميه الدافية واحدة واحدة
- ضيفى السمنة اخر شئ وماتخافيش لو حسيتى ان العجين فورل اعجنى لمدة ١٠ دقايق 
-غطي العجينة بنايلون ونحطها في مكان دافي وسيبيها تخمر 
- بعد ماتخمر افرديهاعلى الرخامة وشكليها واحشيها زى ماتحبى انا حشتها جبنة حادقة وادهنى وشها بصفار بيض وحليب ورشة فلفل ابيض 
لما تطلع بخاخ ميا ورشى خفيف على المعجنات 
 او حطى حلة ميا تغلى فى الفرن تحت المعجنات

مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon