الأحد، 26 مارس 2017

فتة السمك

كتب بوسى السيد
فتة سمك
• سمك فيليه
• دقيق
التتبيلة : توابل سمك (بهارات سمك) \ بابريكا \ ملح وفلفل
• زيت
الارز : ارز بسمتى منقوع و متصفى
• بودرة زعفران
• ماء مغلى
• ملعقة صغيرة ملح
• ملعقة كبيرة زيت ذرة
• الصوص :
• زيت ذرة
• شبت
• ثوم مفروم
• بصل اخضر
• ملح وفلفل \ بهارات سمك \ بابريكا
• صلصة طماطم
• طماطم مبشورة
• خل \ سكر
الخطوات :
 - تتبل قطع السمك بملح وفلفل وبهارات سمك و بابريكاو كذلك يتبل الدقيق بتفس التوابل ثم يعفر السمك بالدقيق يحمر السمك فى زيت من الجانبين و يرفع جانباً
 - فى حله لكل كوب ارز بسمتى ملعقه كبيره من زيت الذره و ملعقه صغيره من الملح ثم بودره الزعفران ثم يوضع الارز و يقلب لمده دقيقه على الاقل
 - ضيفى الماء المغلى و اتركيه حتى يغلى ثم يغطى و يترك على نار منخفضه حتى ينصح تماماً
- الصوص : 
 - زيت ذره مع ثوم مفروم و ملح وفلفل و بابريكاًو توابل سمك و تقلب جيدا حتى يتغير لون الثوم ثم يضاف البصل الاخضر ثم معجون الطماطم و ملعقة صغيرة من السكرثم تضاف الطماطم المبشورة و الشبت ثم الخل و قليل من الماء 
 - التقديم : ترفع طبقة من الارز ثم عليها نصف كمية الصوص ثم يضاف السمك و باقى كميه الصوص و تقدم بالهنا مزين بالشبت و البصل الاخضر

مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon