الجمعة، 24 مارس 2017

الشيش طاووق بتتبيله مميزه من الشيف دينا عادل

كتب بوسى السيد
  شيش طاووق 
مقدمة من الشيف  دينا عادل 
مدة التحضير / 5 دقائق
مدة الطهى / نصف ساعة
المقادير 
نصف كيلو صدور دجاج مقطعة مكعبات 
التتبيلة 
٣ ملعقة كبيرة خل 
٢ ليمون 
ملح 
فلفل أسود
نصف ملعقة صغيرة كركم
نصف ملعقة صغيرة بصل بودرة 
نصف ملعلقة صغيرة ثوم بودرة 
بصلة متوسطة الحجم مقطعة مكعبات صغيرة 
علبة زبادي 
الطريقة 
نخلط مقادير التتبيلة مع بعض 
تضع مكعبات الفراخ في التتبيلة و نتركها في الثلاجة لمدة ساعتين أو أكثر 
ندهن صينية تيفال زيت ثم نضع فيها مكعبات الفراخ و البصل اللي في التتبيلة 
 نغطي الصينية و ندخلها الفرن لمدة ربع ساعة تشرب مياتها و نقلبها على الوجهين من الوقت لأخر لتأخذ لون على الوجهين و نتركها تستوي
 يقدم معها أرز مبهر و بطاطس محمرة

مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon