الأربعاء، 22 مارس 2017

التوست الابيض من مطبخ الشيف مروه جمال

كتب بوسى السيد
 التوست الابيض بطريقتى 
مقدم من الشيف مروة جمال
مده التحضير/١٠ دقائق
مده الطهى /٣٥ دقيقه
المقادير
نصف كيلو دقيق 
٢ملعقه كبيرة لبن بودرة
٢ ملعقه كبيره سكر
ملعقه كبيره خميرة فوريه
نصف ملعقه كبيرةبيكنج بودر
٢ ملعقه كبيره زبده طريه 
نصف ملعقه صغيرة ملح
كوب ماء دافئ او حسب احتياج العجينه
ملعقتين حليب لدهن الوجه قبل السوا
الطريقه
 نضع كل المكونات الجافه على الدقيق ويقلب ثم نضع الزبده الذائبه والماء للحصول على عجينه متماسكه ملساء وليست طريه ونعجن لمده ١٠ دقائق حتى تتمون شبكه الجلوتين وده مهم جداااا فى عجن اى حاجه من المخبوزات،توضع فى بوله مدهونه زيت وتغلف باسترتيش وتترك لتخمر فى مكان دافئ ثم تفرد على هيئه مستطيل ويطوى الحرف على منتصف العجينه مع الضغط عليه لطرد الهواء ويطوى مرة اخرى زى الفينو ويوضع فى قالب التوست المستطيل يكون مدهون زبده ومعفر بدقيق ويغلف باسترتش ويترك ليخمر مرة اخرى ويتضاعف حجمه ثم يدهن باللبن ويدخل فرن ساخن على حراره ٢٠٠ حتى تمام السوا ويترك لتانى يوم ثم يقطع وبالف هنا
 مدير مجلة فلفل شطه  الشيف /بوسى السيد


EmoticonEmoticon