الثلاثاء، 28 مارس 2017

دجاج مشوى بتتبيلة الحاتى مقدمه من الشيف ناهد هشام

كتب بوسى السيد
دجاج الحاتى المشوى
مقدمة من ناهد هشام 
مدة التحضير25 دقيقة 
مدة الطهى 45 دقيقة 
التتبيله هتكونلدجاجتين متوسطه الحجم وزن كيلو وربع الى 2 كيلو
1 بصله كبيره مقطعه مكعبات
1 فلفل رومى اخضر مقطع مكعبات
1 حبه طماطم كبيره مبشورة
ملعقة بهارات فراخ 
1 ملعقه بابريكا كبير
2 فص ثوم كبير
ملعقتين كبار خل ابيض
1 ملعقه كمون
5 ورقه لوره
ملعقة كبيرة زيت زره
ملح وفلفل اسود
2 ملعقه كبيره صلصة طماطم
الطريقه
 بعد غسلالدجاج جيدا تقطع على نصفين من عند سلسله الظهر ويفضل لو تزال سلسله الظهر

تشرح بسكين حامي من الاوراك حتى تشرب التتبيله
توضع كل المكونات المذكوره فى الخلاط وتضرب جيدا الى ان اتنعم  جدا 
تضاف التتبيله على الدجاج وتترك فيها  حوالى 4 ساعات قبل الشوى ويفضل لو وقت اكتر كمان كل ما التتبيله تقعد فيها كل ما الدجاج طعمها وريحتها هتكون احلى واجمل بكتير 
ثم يشوى الدجاج على الفحم او اوعلى شبكة فى الفرن حسب الرغبه
 سلطة الطحينة حطى عليها حوالى معلقتين خل وفص ثوم مدقوق بالملح والكمون والشطة وخفيفيها بمية حسب ما تحتاج
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon