كتب بوسى السيد
عجينه هشه وطريه جدا للبيتزا ومثل الجاهزه تماما
مقدمة من ناهد هشام
مدة التحضير30 دقيقة
مدة الطهى 20 دقيقة
المكونات
كيلو دقيق منخول
علبه زبادي
كيس خميره فوريه
ملعقه كبيره خل ابيض
٤ملاعق كبأر زيت زيتون او عادى
ظرف بيكج بودر
ماء دافي ملعقه كبيره سكر
الطريقه
الصلصه
تحمر بصله مفرومه في ملعقه كبيره زيت ويوضع عليها عصير الطماطم وملح فلفل اسمر وبهاات بودر توم وبصل وزعتر اختياري
وتغطي حتي تتسبك وتبرد نضربها في الخلاط
عجينه البيتزا
💕
يوضع الدقيق المنخول والبكج بودر ورشه ملح ثم الزيت ونقلبجيدا والزبادي وملعقه خل
نقلب ثم تذوب الخميره مع السكر في مأء دافي وتوضع علي العجين وتعجن جيدا
يغطي بكيس ساعه يخمرثم ندهن صنيه زيت ورشه سميد ويفرد العجين
تدهن صلصه ويرش جبنه رومي مبشوره او جمبري او لحمه مفرومه عصاج او تونه
وتترك نصف ساعه يخمر وتدخل الفرن ساخن ١٨٠٠درجه لمده ربع ساعه تخرجيرش موتزاريلا وتدخل الفرن تاني دقيقه بفقط
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
عجينه هشه وطريه جدا للبيتزا ومثل الجاهزه تماما
مقدمة من ناهد هشام
مدة التحضير30 دقيقة
مدة الطهى 20 دقيقة
المكونات
كيلو دقيق منخول
علبه زبادي
كيس خميره فوريه
ملعقه كبيره خل ابيض
٤ملاعق كبأر زيت زيتون او عادى
ظرف بيكج بودر
ماء دافي ملعقه كبيره سكر
الطريقه
الصلصه
تحمر بصله مفرومه في ملعقه كبيره زيت ويوضع عليها عصير الطماطم وملح فلفل اسمر وبهاات بودر توم وبصل وزعتر اختياري
وتغطي حتي تتسبك وتبرد نضربها في الخلاط
عجينه البيتزا

يوضع الدقيق المنخول والبكج بودر ورشه ملح ثم الزيت ونقلبجيدا والزبادي وملعقه خل
نقلب ثم تذوب الخميره مع السكر في مأء دافي وتوضع علي العجين وتعجن جيدا
يغطي بكيس ساعه يخمرثم ندهن صنيه زيت ورشه سميد ويفرد العجين
تدهن صلصه ويرش جبنه رومي مبشوره او جمبري او لحمه مفرومه عصاج او تونه
وتترك نصف ساعه يخمر وتدخل الفرن ساخن ١٨٠٠درجه لمده ربع ساعه تخرجيرش موتزاريلا وتدخل الفرن تاني دقيقه بفقط
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon