الثلاثاء، 28 مارس 2017

انجح طريقه لعمل البيتزا كالمطاعم مقدمه من الشيف ناهد هشام

كتب بوسى السيد
عجينه هشه وطريه جدا للبيتزا ومثل الجاهزه تماما
 مقدمة من ناهد هشام 
 مدة التحضير30 دقيقة 
مدة الطهى 20 دقيقة 
المكونات
كيلو دقيق منخول 
علبه زبادي 
كيس خميره فوريه 
ملعقه كبيره خل ابيض 
٤ملاعق كبأر زيت زيتون او عادى
ظرف بيكج بودر 
ماء دافي ملعقه كبيره سكر 
الطريقه 
الصلصه 
تحمر بصله مفرومه في ملعقه كبيره زيت ويوضع عليها عصير الطماطم وملح فلفل اسمر وبهاات بودر توم وبصل وزعتر اختياري 
وتغطي حتي تتسبك وتبرد نضربها في الخلاط 
عجينه البيتزا 💕
يوضع الدقيق المنخول والبكج بودر ورشه ملح ثم الزيت ونقلبجيدا والزبادي وملعقه خل 

نقلب ثم تذوب الخميره مع السكر في مأء دافي وتوضع علي العجين وتعجن جيدا 
يغطي بكيس ساعه يخمرثم ندهن صنيه زيت ورشه سميد ويفرد العجين
 تدهن صلصه ويرش جبنه رومي مبشوره او جمبري او لحمه مفرومه عصاج او تونه 
وتترك نصف ساعه يخمر وتدخل الفرن ساخن ١٨٠٠درجه لمده ربع ساعه تخرجيرش موتزاريلا وتدخل الفرن تاني دقيقه بفقط

مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon