الثلاثاء، 28 مارس 2017

الباد تاى من المطبخ الاسيوى مقدمه من الشيف كريم جابر

كتب بوسى السيد
 

“الباد تاى “ من المطبخ الاسيوى (تايلاند)
مقدم من الشيف/ كريم جابر
زمن التحضير: ٢٠ دقيقه 
زمن الطهى : ٢٠٠ دقيقه
المقادير :
100 جرام نودلز
150 جرام صدور دجاج
ثوم مفروم
جنزبيل فرش مفروم
فلفل الوان جوليان
ملفوف ” كرومب ابيض”
تاهى صوص
صويا صوص
جزر مبشور رفيع
بصل اخضر جوليان
سمسم
 بيض
طريقة الطهى :
 يتم تقطيع صدور الدجاج شرائح وتسويتها فى طاسة بوضع القليل من الزيت والثوم ثم اضافة شرائح الدجاج ومع التقليب المستمر حتى تمام نضج الدجاج نضيف البيض مع التقليب المستمر حتى ينضج البيض وبعدها نضيف القليل من الصويا وترفع من ع النار
الخطوة الثانية
 نحضر طاسة عميقة ونضيف اليها الزيت حتى يسخن نضيف بقية الثوم المفروم حتى يصل اللون الذهبي نضيف البصل اﻻخضر ثم الفلفل الالوان والجزر المبشور ثم الجنزبيل المفروم والملفوف نقلب باستمرار مع اضافة كل مكون.
يتم اضافة الصويا والتاهى صوص
التاهى صوص هو صوص اسيوى يصنع من المحار.
 تتم اضافة النودلز بالاخر مع التقليب حتى تتدخل كل المكونات والنكهات
بالهناا
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon