كتب بوسى السيد
الباتون ساليه الصيامي بالزيت
مقدم من اسماء عزازي
مدة التجهيز ١٥
مدة الطهي ١٢
المقادير
ربع كيلو دقيق قوى
5 جم ملح
10 جم سكر
50 جم زيت نضيف مالوش ريحه
3 جم خميره فوريه
125 جم ميه حسب قوام العجينه
الطريقه
- ندوب الخميره فى شويه ميه
- نعجن كل المقادير معا والميه نحطها شويه شويه حتى تجانس العجينه ونعجن كويس حتى تكون شبكه خفيفه شويه مش زى العيش
- نغطى العجينه ونسبها تريح وتخمر مش كتير
- ناخد العجينه بعد ماخمرت ونعملها بلوك ونقطعه قطع متساويه وناخد كل قطعه ونفتلها رفيع ونحطها فى الصاج ولم نقطعها نسبها لما تخرج من الفرن نقطعها بمقطع وهى ساخنه علشان لو قطعناها قبل ما تدخل الفرن هتكش
- ندهنه ميه ورشه كمون او رشه ملح
- نسخن الفرن على درجه حراره 150: 160 درجه وبياخد حوالى ثلث
- ولما يخرج من الفرن نقطعه بالمقطع حسب الطول اللى عايزينه وبالف هنا
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسي السيد
الباتون ساليه الصيامي بالزيت
مقدم من اسماء عزازي
مدة التجهيز ١٥
مدة الطهي ١٢
المقادير
ربع كيلو دقيق قوى
5 جم ملح
10 جم سكر
50 جم زيت نضيف مالوش ريحه
3 جم خميره فوريه
125 جم ميه حسب قوام العجينه
الطريقه
- ندوب الخميره فى شويه ميه
- نعجن كل المقادير معا والميه نحطها شويه شويه حتى تجانس العجينه ونعجن كويس حتى تكون شبكه خفيفه شويه مش زى العيش
- نغطى العجينه ونسبها تريح وتخمر مش كتير
- ناخد العجينه بعد ماخمرت ونعملها بلوك ونقطعه قطع متساويه وناخد كل قطعه ونفتلها رفيع ونحطها فى الصاج ولم نقطعها نسبها لما تخرج من الفرن نقطعها بمقطع وهى ساخنه علشان لو قطعناها قبل ما تدخل الفرن هتكش
- ندهنه ميه ورشه كمون او رشه ملح
- نسخن الفرن على درجه حراره 150: 160 درجه وبياخد حوالى ثلث
- ولما يخرج من الفرن نقطعه بالمقطع حسب الطول اللى عايزينه وبالف هنا
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon