الثلاثاء، 14 مارس 2017

عجينة السمبوسك مقدمه من الشيف ناهد هشام

 كتب بوسى السيد
عجينة السمبوسك من احلى انواع العجائن وهى محببه لدى الجميع ولا غنى عنها خاصة فى شهر رمضان الكريم
مقدمة من الشيف ناهد هشام 
 مدة التحضير30 دقيقة
 مدة الطهى 25 دقيقة 
المقادير
3 كوب دقيق. 
ملعقة كبيرة سمنة 
ملعقة كبيرة خل ابيض
ملعقة صغيرة سكر .
ملعقة صغيرة ملح 

كوب ماء دافىء
الطريقه 
توضع المقادير كلها على بعض تعجن قليلا و اول ما تتجانس و تلم تغطى 
تترك حتى ترتاح نصف ساعة.تشكل على شكل كور صغيرة 
تفرد العجينة بالنشابة وبقطاعة أو قاعدة كوب أو غطاء برطمان تقطع العجينة 
الحشوه ممكن جبنة كيرى أو جبنة فيتا أو قريش أو طبعااا تتحشى لحمة مفرومة متعصجة حسب الرغبه 
تشكل الشكلالمفضل لك من الممكن حفظها فى الفريزر بعد حشوها وتخرج على التحمير ويراعى ان تحفظ وهىبعيده عن بعضها فى طبق
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon