كتب بوسى السيد
عجينة السمبوسك من احلى انواع العجائن وهى محببه لدى الجميع ولا غنى عنها خاصة فى شهر رمضان الكريم
مقدمة من الشيف ناهد هشام
مدة التحضير30 دقيقة
مدة الطهى 25 دقيقة
المقادير
3 كوب دقيق.
ملعقة كبيرة سمنة
ملعقة كبيرة خل ابيض
ملعقة صغيرة سكر .
ملعقة صغيرة ملح
كوب ماء دافىء
الطريقه
توضع المقادير كلها على بعض تعجن قليلا و اول ما تتجانس و تلم تغطى
تترك حتى ترتاح نصف ساعة.تشكل على شكل كور صغيرة
تفرد العجينة بالنشابة وبقطاعة أو قاعدة كوب أو غطاء برطمان تقطع العجينة
الحشوه ممكن جبنة كيرى أو جبنة فيتا أو قريش أو طبعااا تتحشى لحمة مفرومة متعصجة حسب الرغبه
تشكل الشكلالمفضل لك من الممكن حفظها فى الفريزر بعد حشوها وتخرج على التحمير ويراعى ان تحفظ وهىبعيده عن بعضها فى طبق
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
عجينة السمبوسك من احلى انواع العجائن وهى محببه لدى الجميع ولا غنى عنها خاصة فى شهر رمضان الكريم
مقدمة من الشيف ناهد هشام
مدة التحضير30 دقيقة
مدة الطهى 25 دقيقة
المقادير
3 كوب دقيق.
ملعقة كبيرة سمنة
ملعقة كبيرة خل ابيض
ملعقة صغيرة سكر .
ملعقة صغيرة ملح
كوب ماء دافىء
الطريقه
توضع المقادير كلها على بعض تعجن قليلا و اول ما تتجانس و تلم تغطى
تترك حتى ترتاح نصف ساعة.تشكل على شكل كور صغيرة
تفرد العجينة بالنشابة وبقطاعة أو قاعدة كوب أو غطاء برطمان تقطع العجينة
الحشوه ممكن جبنة كيرى أو جبنة فيتا أو قريش أو طبعااا تتحشى لحمة مفرومة متعصجة حسب الرغبه
تشكل الشكلالمفضل لك من الممكن حفظها فى الفريزر بعد حشوها وتخرج على التحمير ويراعى ان تحفظ وهىبعيده عن بعضها فى طبق
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon