كتب بوسى السيد
الساليزون
مقدم من هاله طارق
مدة التحضير ساعتين
مدة الطهى 15 دقيقه
المقادير
3 كوب دقيق
ربع كوب زبده
ملعقه كبيره خميره
ملعقتين كبار سكر
ملعقتين كبار لبن بودره
نصف كوب زبادى
ملعقه صغيره بيكنج بودر
ماء للعجن
الطريقه
نقوم بوضع الخميره مع ربع كوب دقيق من المقدار والسكر وفنجان ماء دافئ ونقلبهم
مقدم من هاله طارق
مدة التحضير ساعتين
مدة الطهى 15 دقيقه
المقادير
3 كوب دقيق
ربع كوب زبده
ملعقه كبيره خميره
ملعقتين كبار سكر
ملعقتين كبار لبن بودره
نصف كوب زبادى
ملعقه صغيره بيكنج بودر
ماء للعجن
الطريقه
نقوم بوضع الخميره مع ربع كوب دقيق من المقدار والسكر وفنجان ماء دافئ ونقلبهم
يترك يختمر بعد ذلك نضع الدقيق المتبقى مع جميع المقادير ونقلبهم ونضيف عليهم الخميره
نتركهم لمدة نصف ساعه بعدها نقوم بتشكيل كور صغيره ممكن شكل دائرى او بيضاوى ونضعهم فى صينيه بها ورق زبده
نتركهم ليتضاعف حجمهم وخطوات التخمر مهمه ليكون الساليزون هش بعد التخمر ندهن الساليزون بصفار البيض مع رشه من البن ونرش عليها سمسم وندخلهم الفرن على درجه 200 حتى تمام النضخ تقريبا ربع ساعه ويمكن اشعال الشوايه لتحمير الوجه
الحشو
نقوم بوضع طحينه وعليها ملح وفلفل اسود وكمون وليمون وكمبة التوابل حسب الرغبه ونقلبهم جيدا ثم نحضر تونه مصفاه من الزيت ونقلبها مع الطحينه ونقوم بحشو الساليزون ونضع بصل مخلل فى داخله والف هنا
الحشو
نقوم بوضع طحينه وعليها ملح وفلفل اسود وكمون وليمون وكمبة التوابل حسب الرغبه ونقلبهم جيدا ثم نحضر تونه مصفاه من الزيت ونقلبها مع الطحينه ونقوم بحشو الساليزون ونضع بصل مخلل فى داخله والف هنا
EmoticonEmoticon