الاثنين، 14 أغسطس 2017

كفتة الحاتى مقدمه من الشيف ناهد هشام

اسم الوصفة  كفتة الحاتى                                                                                                                مقدمة من ناهد هشام 
نصف كيلو لحم مفروم
ملعقة و نصف كبيرة بهارات كفتة
بصلة كبيرة مبشورة
4 ملاعق بقسماط
ملعقة صغيرة  بيكنج بودر
ملح و فلفل و معلقة صغيرة قرفة
نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر توضع على ماء البصل
بقدونس ربطة
الطريقة :
اول حاجة بنبشر البصلة و نصفيها بايدينا من الماية و نحتفظ بالماية دى ف طبق صغير اهم حاجة نعصر البصلة المبشورة من التفل
و ناخدها بئة نحطها عاللحمة مع البهارات و البقدونس و البقسماط و البيكنج بودر و نقلب كويس جدا
نخلطهاو ندخلها التلاجة ساعة
نجيب ماية البصل عليها نص معلقة بيكنج بودر و معلقة بهارات صغيرة
نطلعها نصبعها و احنا بنصبع نبل ايدينا خفيف كدة بماية البصل
و نرصها ف صينية مدهونة سمنة
نسويها على 200 و لما نحس انها استوت نشغل الشواية دقيقة تاخد لون من فوق
نولع فحمة و نرشلها شوية زيت و نحطها ف ورقة فويل و ف نص صينية الكفتة و نغطى الصينية عشر دقائق
و نقدمها مع سلطة طحينة و زى ما نحب
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon