سمك فيليه بالسمسم
مقدم من الشيف /مروه جميل عبدالله
وقت التحضير /10 دقائق
وقت الطهى /10 دقائق
المقادير
سمك فليه
6 فصوص ثوم كبير
عصير 2 لمونه كبيره
ملح ـ شطه ـ كمون
علبه زبادى صغيره
بيضه ـ كوب دقيق ـ سمسم
الطريقه
ينظف السمك بالملح و الدقيق جيدااا
نفرم الثوم جيدا ثم نضيف عليه كل التوابل ثم الليمون و الزبادى و نقلبهم جيدا ثم نضيفه للسمك و نتركه فى الثلاجه على الأقل ساعتين .. ثم نجرجه من الثلاجه و نكون مجهزين بوله فيها البيضه و مخفوقه مع الفلفل الأسود ثم نضع قطعه قطعه بالبيض ثم الدقيق المضاف أليه من نفس التوابل اللى ضفنها للسمك وهيا الشطه و الكمون و الملح بس بكميات بسيطه يدوبك تتطعم الدقيق و كمان نضبف سمسم
ثم على الزيت الساخن و نضعه على نار هادئه علشان يدينا لون حلو و مقرمش من برا و طبعا السمك يستوى من جوه
مقترحات التقديم / ممكن خبز و سلطة طحينه
ممكن أرز أحمر صياديه و سلطه طحينه
سلطه الطحينه
المقادير / طحينه ـ 2 فص ثوم ـ ملح ـ شطه ـ كمون ـ نصف ليمونه ـ علبه زبادى صغيره
الطريقه / ندوب الطحينه فى ماء دافى و نضيف عليها الثوم المفروم جيدا ثم التوابل ثم الزبادى و نقلب جيدااا
وللزينه نضيف للوجه بقدونس وجزر مبشور وبالف هنا
مدير مجله فلفل شطه شيف /بوسي السيد
مقدم من الشيف /مروه جميل عبدالله
وقت التحضير /10 دقائق
وقت الطهى /10 دقائق
المقادير
سمك فليه
6 فصوص ثوم كبير
عصير 2 لمونه كبيره
ملح ـ شطه ـ كمون
علبه زبادى صغيره
بيضه ـ كوب دقيق ـ سمسم
الطريقه
ينظف السمك بالملح و الدقيق جيدااا
نفرم الثوم جيدا ثم نضيف عليه كل التوابل ثم الليمون و الزبادى و نقلبهم جيدا ثم نضيفه للسمك و نتركه فى الثلاجه على الأقل ساعتين .. ثم نجرجه من الثلاجه و نكون مجهزين بوله فيها البيضه و مخفوقه مع الفلفل الأسود ثم نضع قطعه قطعه بالبيض ثم الدقيق المضاف أليه من نفس التوابل اللى ضفنها للسمك وهيا الشطه و الكمون و الملح بس بكميات بسيطه يدوبك تتطعم الدقيق و كمان نضبف سمسم
ثم على الزيت الساخن و نضعه على نار هادئه علشان يدينا لون حلو و مقرمش من برا و طبعا السمك يستوى من جوه
مقترحات التقديم / ممكن خبز و سلطة طحينه
ممكن أرز أحمر صياديه و سلطه طحينه
سلطه الطحينه
المقادير / طحينه ـ 2 فص ثوم ـ ملح ـ شطه ـ كمون ـ نصف ليمونه ـ علبه زبادى صغيره
الطريقه / ندوب الطحينه فى ماء دافى و نضيف عليها الثوم المفروم جيدا ثم التوابل ثم الزبادى و نقلب جيدااا
وللزينه نضيف للوجه بقدونس وجزر مبشور وبالف هنا
مدير مجله فلفل شطه شيف /بوسي السيد
EmoticonEmoticon