الخميس، 17 أغسطس 2017

الكشرى المصرى مقدم من الشيف مروه جميل

الكشرى المصرى
مقدم من مروه جميل عبدالله
وقت التحضير 15 دقيقه
وقت الطهى ساعه
المقادير
بصل
ارز وشعريه
ومكرونه صغيرة واسباجتى
وعدس وحمص مسلوق
وطماطم وتوم مفروم
وماح وفلفل وبهارات كشرى وكزبرة ناشفه
الطريقه
يقطع البصل بالقطاعه الشيبسى ويرش بالملح والدقيق جيدا واضيفه فى اناء النار بيه زيت ساخن جدا وحمره ولما لونه يصبح ذهبى اطلعه
واسلق المكرونه النوعين واضيف الزيت والملح لتمام النضج
وفى اناءعلى النار اسلق العدس نصف سلقه واصفى المياه وفى نفس الاناءاضبف السمن او الزيت و احمر الشعربه واضيف العدس واشوحهم شويه وبعدين الارز المغسول جيدا وازيده بالماء واضيف الملح وواطى عليه لحين النضج
والحمص يكون تم نقعه من بالليل اسلقه واضيفه على الكشرى
والصلصه فى اناء على النار اضيف الزيت ثم التوم المفروم والكسبرة الناشفه وحمرهم شويه اضيف الطماطم المضروبه فى الخلاط واضيف التوابل ملح وفلفل وجنزبيل وبهارات كشرى وبالف هنا وشفا
مديرة مجله فلفل شطه الشيف /بوسي السيد


EmoticonEmoticon