حواوشى اسكندرانى(عيش باللحمه)
مدة التحضير 30 دقيقه
مدة الطهى 20 دقيقه
المقادير
3 كوب دقيق
3معالق زيت
معلقة خميره كبيره
معلقة سكر كبيره
معلقة لبن بودره كبيره
رشة ملح
كوب زبادى
بيضه(اختيارى)
لبن للعجن
سمسم
بيض للوجه
الحشو
لحمه مفرومه
سجق بلدى مقطع صغير
بصل مفروم
قطع طماطم صغيره
قطع فلفل اخضر صغيره
فلفل حامى
ملح
فلفل اسود
بهارات حواوشى
الطريقه
نقوم بوضع الخميره مع السكر وربع كوب دقيق من المقدار مع قليل من الماء ونقلبهم ونتركهم يختمرو
ثم نضع الدقيق مع رشة الملح ونقلب ونقوم بعمل حفره فى النصف نضع الزيت والزبادى والتخميره ونقلب ونضيف اللبن تدريجيا حتى تلم العجينه وتكون طريه ثم نقسمها كور صغيره او متوسطه حسب الرغبه فى حجم الخبز
وتترك لتختمر ونبدأ فى اعداد الحشوات
نضع اللحم المفروم مع البصل المفروم والطماطم والفلفل الاخضر والحامى وملح وفلفل اسود وبهارات الحواوشى ونقلبهم جيدا حتى تتجانس المكونات ويمكن وضعهم كلهم فى الكبه
نحضر العجينه ونبدأ فى فرد كل كرة بواسطة النشابه ورش دقيق تحتها ع شكل دائره نضع خليط اللحم المفروم ثم نمرر ماء بالفرشاه ع اطراف العجين ونضع دائره اخرى من العجين فوقها ونضغط الاطراف جيدا
يمكن قطع الزوائد بقطاعة البيتزا ليأخذ الحواوشى شكل متناسق او نضغط ع الاطراف بالشوكه كما يمكن ثنى الاطراف الى الداخل والضغط جيداا عليها ويدهن الوجه بالبيض مع معلقة صغيره خل ورشة فلفل اسود ويدخل الفرن على 200 من 15 الى 20 دقيقه ويقدم ساخنا وبالهنا
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسي السيد
مدة التحضير 30 دقيقه
مدة الطهى 20 دقيقه
المقادير
3 كوب دقيق
3معالق زيت
معلقة خميره كبيره
معلقة سكر كبيره
معلقة لبن بودره كبيره
رشة ملح
كوب زبادى
بيضه(اختيارى)
لبن للعجن
سمسم
بيض للوجه
الحشو
لحمه مفرومه
سجق بلدى مقطع صغير
بصل مفروم
قطع طماطم صغيره
قطع فلفل اخضر صغيره
فلفل حامى
ملح
فلفل اسود
بهارات حواوشى
الطريقه
نقوم بوضع الخميره مع السكر وربع كوب دقيق من المقدار مع قليل من الماء ونقلبهم ونتركهم يختمرو
ثم نضع الدقيق مع رشة الملح ونقلب ونقوم بعمل حفره فى النصف نضع الزيت والزبادى والتخميره ونقلب ونضيف اللبن تدريجيا حتى تلم العجينه وتكون طريه ثم نقسمها كور صغيره او متوسطه حسب الرغبه فى حجم الخبز
وتترك لتختمر ونبدأ فى اعداد الحشوات
نضع اللحم المفروم مع البصل المفروم والطماطم والفلفل الاخضر والحامى وملح وفلفل اسود وبهارات الحواوشى ونقلبهم جيدا حتى تتجانس المكونات ويمكن وضعهم كلهم فى الكبه
نحضر العجينه ونبدأ فى فرد كل كرة بواسطة النشابه ورش دقيق تحتها ع شكل دائره نضع خليط اللحم المفروم ثم نمرر ماء بالفرشاه ع اطراف العجين ونضع دائره اخرى من العجين فوقها ونضغط الاطراف جيدا
يمكن قطع الزوائد بقطاعة البيتزا ليأخذ الحواوشى شكل متناسق او نضغط ع الاطراف بالشوكه كما يمكن ثنى الاطراف الى الداخل والضغط جيداا عليها ويدهن الوجه بالبيض مع معلقة صغيره خل ورشة فلفل اسود ويدخل الفرن على 200 من 15 الى 20 دقيقه ويقدم ساخنا وبالهنا
مديرة مجلة فلفل شطه الشيف بوسي السيد
EmoticonEmoticon