اسم الوصفة : طاجن الباستا بالسجق الشرقي
مقدمة من الشيف : أحمد النجار
مدة التحضير: 10 دقائق
مدة الطهي : 15 دقيقة
المكونات :
سجق شرقي 500جرام مسلوق 5 دقائق ومقطع
باستا مسلوقة
فلفل الوان
بصل جوانح
ملعقة ثوم مفروم
جبنة موزريلا
2ملعقة صغيره ملح
2ملعقة صغيره فلفل اسود
2ملعقة صغيره ثوم بودر
2ملعقة صغيره بصل بودر
ملعقة كبيرةزعتر
ملعقة صغيره شطة
ملعقة صغيره كمون
نصف ملعقة صغيره كسبره
نصف ملعقة صغيره كمون
نصف ملعقة صغيره بابريكا
ملعقة صغيره سكر
3 كوب عصير طماطم
3 ملعقة كبيرة معجون طماطم
ملعقة خل كبيره
طريقة الطهي :
** نصف كمية التوابل للسجق والنصف الاخر للصلصة
تشوح بصله مع رشه كسبره وفلفل اسود وننزل عليها بالفلفل الالوان
نقلب حتى تدبل المكونات مع بعض وننزل عليهم بالسجق ومعاهم الملح والفلفل الاسود والكمون والبابريكا والحبهان المطحون والثوم البودر وملعقه كبيره خل
نقلبهم ونتركهم حتى النضج
** بعد نضج السجق نركنه على جنب وفي نفس الاناء توضع ملعقه زيت مع الثوم المهروس
واول ما يبقى لونهم ذهبي ننزل عليهم ب3 ملاعق معجون طماطم وبعدها صلصه طماطم ونتبلها بالملح والفلفل الاسود والبابريكا والكمون والخل وملعقه سكر صغيره والثوم البودر والكسبره و والزعتر واول ما تتسبك ننزل عليهم بالسجق ونقلبهم 5 دقائق فقط
** ننزل على الصلصه بكميه مناسبه من المكرونه المسلوقه ونقلبهم في بعض ونصبهم في الطاجن وعلى الوجه الجبنه الموزريلا وندخلهم الفرن ربع ساعه
ورشه زعتر على الوجه وبالهنا والشفا
مديره مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
مقدمة من الشيف : أحمد النجار
مدة التحضير: 10 دقائق
مدة الطهي : 15 دقيقة
المكونات :
سجق شرقي 500جرام مسلوق 5 دقائق ومقطع
باستا مسلوقة
فلفل الوان
بصل جوانح
ملعقة ثوم مفروم
جبنة موزريلا
2ملعقة صغيره ملح
2ملعقة صغيره فلفل اسود
2ملعقة صغيره ثوم بودر
2ملعقة صغيره بصل بودر
ملعقة كبيرةزعتر
ملعقة صغيره شطة
ملعقة صغيره كمون
نصف ملعقة صغيره كسبره
نصف ملعقة صغيره كمون
نصف ملعقة صغيره بابريكا
ملعقة صغيره سكر
3 كوب عصير طماطم
3 ملعقة كبيرة معجون طماطم
ملعقة خل كبيره
طريقة الطهي :
** نصف كمية التوابل للسجق والنصف الاخر للصلصة
تشوح بصله مع رشه كسبره وفلفل اسود وننزل عليها بالفلفل الالوان
نقلب حتى تدبل المكونات مع بعض وننزل عليهم بالسجق ومعاهم الملح والفلفل الاسود والكمون والبابريكا والحبهان المطحون والثوم البودر وملعقه كبيره خل
نقلبهم ونتركهم حتى النضج
** بعد نضج السجق نركنه على جنب وفي نفس الاناء توضع ملعقه زيت مع الثوم المهروس
واول ما يبقى لونهم ذهبي ننزل عليهم ب3 ملاعق معجون طماطم وبعدها صلصه طماطم ونتبلها بالملح والفلفل الاسود والبابريكا والكمون والخل وملعقه سكر صغيره والثوم البودر والكسبره و والزعتر واول ما تتسبك ننزل عليهم بالسجق ونقلبهم 5 دقائق فقط
** ننزل على الصلصه بكميه مناسبه من المكرونه المسلوقه ونقلبهم في بعض ونصبهم في الطاجن وعلى الوجه الجبنه الموزريلا وندخلهم الفرن ربع ساعه
ورشه زعتر على الوجه وبالهنا والشفا
مديره مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon