الأحد، 27 أغسطس 2017

خلية النحل بعجينه هشه جدا مقدمه من الشيف ندى العسال

اسم الوصفة / خلية النحل (حادق أو حلو )
مقدمة من الشيف / ندى العسال
مدة التحضير  45 دقيقة
مدة الخبز 35 دقيقة
المقادير :
- 3 كوب دقيق
- 1 ملعقه ك خميرة فورية
- 1 ملعقة كبيرة سكر
- نصف كوب زيت
- سمسم وحبة البركة لتزيين الوجه
- كوب زبادى
- ملعقة ك لبن بودرة
- ماء دافىء او لبن للعجن

الطريقة :
- يخلط الدقيق مع باقى المكونات الجافة ويضاف له الزيت والزبادى
- يضاف الماء عالمكونات السابقة ونبدأ فى العجن حتى نحصل على عجينة شبيهة بعجينة البيتزا متماسكة ولا تلتصق باليد .
- تترك العجينة لتختمر لمدة نصف ساعة فى فرن البوتاجاز بدون اشعاله .
- نحضر العجينة بعد تخميرها وتقسم الى كور صغيرة متساوية الحجم .
- ناخد كل كورة ونقوم بحشوها ( أى حشو حادق او حلو ولكن فى حالة الحشو الحلو نستغنى عن حبة البركة ونكتفى بالسمسم فقط) ونغلق عليها الحشوة ونكورها مرة اخرى جيدا
- نكمل باقى الكور بنفس الطريقة وتوضع الكرات بجانب بعضها فى صينية دائرية او مربعة ونترك فاصل بسيط جدا مابين كل كورة واخرى حتى ماتنتهى كمية الكور فى الصينية كلها
- تترك العجينة فى الصينية بعد الحشو لتختمر مرة اخرى لمدة ربع ساعة حتى تنتفخ ويزداد حجمها وتلتصق الكور مع بعضها
- ندهن الوجه بصفار بيضة او زبدة او زيت او ماء او لبن ونرش عليها السمسم وحبة البركة عشان وندخلها الفرن على 200 درجة لمدة 35 دقيقة حتى تحمر ويصبح لونها دهبى

نخرج الصينية وتترك لتهدأ وتقدم بالف هنا وشفا .........
مدير مجلة فلفل شطة شيف / بوسى السيد


EmoticonEmoticon