الاثنين، 7 أغسطس 2017

شاورما الدجاج مقدمه من شيف امانى دندش

شاورما الدجاج
تقدمه الشيف اماني دندش
مده التحضير٣٠دقيقه
مده الطهي٢٠دقيقه
المقادير
• نصف كيلو صدور دجاج مخلية
• ملح وفلفل
• ليمون + خل
• علبة  زبادى
• كسبرة مطحونة
• ماء بصل
• بهارات فراخ
• شرائح فلفل اخضر واحمر
• شرائح بصل حلقات
• طماطم
الطريقة
. نغسل الدجاج المخلية وتقطع شرائح بالطول وتصفى من الماء جيدآ لأزاله أي رائحة
نحضر وعاء ونضع فيه الزبادى الليمون  ملح+فلفل+كسبرة+خل+زعتر+بشرة من جوز الطيب+بهارات فراخ +ماء بصل
 ويقلب المكونات السابقة جيدآ ثم نضع الفراخ بالتتبيله السابقة ويقلب ثم يغطى وتدخل الثلاجة من بالليل
 تأخذى الد جاجه المتبلة من الثلاجة وتصفيها من الماء الى فيها و خلي الميه على جنب ميه الفراخ المتبلة
 تحضرى طاسة بها زيت قليل وتتركى الزيت يقدح جامد ثم تنزلى بالدجاجه المتصفية مع التقليب حتى يصير اللون ذهبى
وبعدها تنزلى بالخلطة السائله بتاعتها على الشاورما و تقلبى حتى تتشرب الشاورما الماء
تنزلى بعد كدة بالشرائح الفلفل و الطماطم و البصل
 وبعدها تطفى النار علي طول وتنزليها من على النار
مدير مجله فلفل شطه الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon