اسم الوصفة جلاش ملفوف الكريمة
مقدمة من ناهد هشام مدة التحضير 20 دقيقة مدة الطهى 25 دقيقة
المقادير :
لفة جلاش
1/3كوب زبده او سمن بلدى وعليها 3 ملاعق كبيره زيت
مقاديركريمه اومهلبيه
2 كوب حليب سائل
3ملعقة كبيره سكر
3 ملاعق نشا
توضع كل المقادير مع بعضها وعالنارو تحركي لحتى تتماسك واتركيها لحتى تبرد
القطر أو الشيره
2 كوب سكر
1.5كوب ماء
ليمونه ليمون +ملعقه صغيره ماء الزهربنضعهم على النار ربع ساعه تقريبا لحتى يتماسك
الطريقه
هنجيب صينيه وندهنها زبده واحط ورقتين جلاش وادهن زبده كويس بالفرشاه وارجع احط ورقتين تانى وادهنهم احط الكريمه اوالمهلبيه وهكذا لحدا لما اخلص نص الورق وبعدين احشى بالكريمة اوالمهلبيه
لحد لما اوصل للاخر ادهن الوش زبده
وااقطعه بالسكينه مربعات او وربات او مثلثات بس موصلش للاخر
وادخل الجلاش الفرن على 190 لمده 15 دقيقه لحد لما لونه يبقى دهبى
واطلعه والجلاش سخن اديله شربات تقيل بارد
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
مقدمة من ناهد هشام مدة التحضير 20 دقيقة مدة الطهى 25 دقيقة
المقادير :
لفة جلاش
1/3كوب زبده او سمن بلدى وعليها 3 ملاعق كبيره زيت
مقاديركريمه اومهلبيه
2 كوب حليب سائل
3ملعقة كبيره سكر
3 ملاعق نشا
توضع كل المقادير مع بعضها وعالنارو تحركي لحتى تتماسك واتركيها لحتى تبرد
القطر أو الشيره
2 كوب سكر
1.5كوب ماء
ليمونه ليمون +ملعقه صغيره ماء الزهربنضعهم على النار ربع ساعه تقريبا لحتى يتماسك
الطريقه
هنجيب صينيه وندهنها زبده واحط ورقتين جلاش وادهن زبده كويس بالفرشاه وارجع احط ورقتين تانى وادهنهم احط الكريمه اوالمهلبيه وهكذا لحدا لما اخلص نص الورق وبعدين احشى بالكريمة اوالمهلبيه
لحد لما اوصل للاخر ادهن الوش زبده
وااقطعه بالسكينه مربعات او وربات او مثلثات بس موصلش للاخر
وادخل الجلاش الفرن على 190 لمده 15 دقيقه لحد لما لونه يبقى دهبى
واطلعه والجلاش سخن اديله شربات تقيل بارد
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon