الجمعة، 22 أبريل 2016

العجين المورقه التركي مقدمه من الشيف فاطمه مهني

العجين المورقه التركي
عجينه مميزه تستخدم في الكثير من الاكلات والمقبلات والحلويات
يصنع منها شعبيات وعش البلبل الحلو والحادق وساليزون واصابع الموالح واطباق اللحم المفروم
مدة التحضير: ١٥دقيقه
المقادير:
1 كيلو دقيق
نصف كيلو مارجرين (زبده كرواسون)
3 ملعقه خل
3 ملعقه محسن خبز
6 ملعقه كبيره زيت
مياه حسب الحاجه
الطريقه

  • يخلط الدقيق المحسن الزيت الخل المياه حتي نحصل علي عجينه متماسكه
  • افردها بالنشابه ثم يضاف عليها المارجرين
  • ثم تلف علي شكل
  • ثم افردها مره اخري واطبقها وتصبح العجينه جاهزه
  • تغلف وتترك بالفريزر الي وقت الاستخدام
  • يفضل ان تترك في الثلاجه ليله كامله قبل الاستخدام


EmoticonEmoticon

:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:o
:>)
(o)
:p
:-?
(p)
:-s
8-)
:-t
:-b
b-(
(y)
x-)
(h)