الثلاثاء، 19 أبريل 2016

ورق عنب بالطريقه التركيه مقدم من الشيف فاطمه مهني

                        ورق العنب بالطريقه التركي
المقادير
ربع كيلو ورق عنب
نصف كيلو رز
نصف لتر مياه
ملعقه صغيره كلا من(ملح- فلفل اسود- بهارات مشكل -قرفه - كبه صيني)
4ملعقه زيت
1 بصله
صنوبر
قطعه زبده صغيره
1 فص مستكه
الطريقه

  • ينقع ورق العنب في ماء ساخن
  • في قدر علي النار يوضع الزيت والبصل ويقلب يضاف التوابل المياه تترك حتي تغلي يضاف الارز ويترك ليتشرب كل المياه
  • تحشي اوراق العنب وتوضع في قدر حتي يكتمل القدر
  • في مقلايه يوضع قطعه الزبده وفص المستكه وتقلب علي نار هادئه حتي تذوب المستكه
  • يضاف خليط الزبده والمستكه الي كوب ماء يوضع فوق اوراق العنب تغضي وتترك علي نار هادئه حتي يتشرب ويقدم
ملحوظه يكفي فص مستكه واحد لان كثره المستكه تعطي طعم مراره


EmoticonEmoticon

:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:o
:>)
(o)
:p
:-?
(p)
:-s
8-)
:-t
:-b
b-(
(y)
x-)
(h)