الأحد، 17 أبريل 2016

البقسماط المقرمش اللذيذ مقدم من الشيف ايه فايد



المقادير
1 كيلو دقيق

350 جرام زبدة لينة
3 بيضة
20 جرام ملح
10 جرام سكر
10 جرام خميرة
الطريقه

  • اولا هنحط الزبدة مع الدقيق مع البيض ونسبهم يضربوا لمدة 5 دقايق لحد الزبدة متنعم
  • نضيف باقى المكونات وننزل بالماء واحدة واحدة لحد متكون عجينة متماسكة يابسة
  • نحطها على الرخامة ونغطيها نسبها تريح حوالى 10 دقايق |
  • ونبدا نقطع منها ونعمل البقسماط ويكون رفيع لانة بيخمر
  • ونحطة فى السمسم ونرصة على الصاج ونسيبة يخمر حوالى ربع ساعة فى مكان دافى
  • يطلع نحطة فى فرن سخن درجة حرارة 200 حوالى 10 دقايق هيطلع من الفرن هتلاقية مقر مش وطعمة جميل


EmoticonEmoticon