المقادير
1 كيلو دقيق
350 جرام زبدة لينة
3 بيضة
20 جرام ملح
10 جرام سكر
10 جرام خميرة
الطريقه
- اولا هنحط الزبدة مع الدقيق مع البيض ونسبهم يضربوا لمدة 5 دقايق لحد الزبدة متنعم
- نضيف باقى المكونات وننزل بالماء واحدة واحدة لحد متكون عجينة متماسكة يابسة
- نحطها على الرخامة ونغطيها نسبها تريح حوالى 10 دقايق |
- ونبدا نقطع منها ونعمل البقسماط ويكون رفيع لانة بيخمر
- ونحطة فى السمسم ونرصة على الصاج ونسيبة يخمر حوالى ربع ساعة فى مكان دافى
- يطلع نحطة فى فرن سخن درجة حرارة 200 حوالى 10 دقايق هيطلع من الفرن هتلاقية مقر مش وطعمة جميل
EmoticonEmoticon