لو اولادك مش بيحبو السبانخ قدميها اليهم داخل الجلاش لتستفيد اجسامهم من الحديد المتواجد داخل السبانخ والبروتين الموجود داخل اللحم والكالسيوم داخل الجبن والبيض
هذه الاكله مشهوره جدا بالسويد ولبنان
مده التحضير :25 دقيقه
مده الطهي :15 دقيقه
كفي لــ : 4 اشخاص
المقادير..
نصف كيلو جلاش
ربع كيلو لحم مفروم
نصف كيلو سبانخ مغسوله ومقطعه
2 حبه طماطم
2 حبه فلفل
ملح
فلفل اسود
بهارات لحم
1 حبه بصل مفروم
ربع كوب زيت او زبده
قطعه جبنه
حبه بيض
كوب حليب
الطريقه..
هذه الاكله مشهوره جدا بالسويد ولبنان
مده التحضير :25 دقيقه
مده الطهي :15 دقيقه
كفي لــ : 4 اشخاص
المقادير..
نصف كيلو جلاش
ربع كيلو لحم مفروم
نصف كيلو سبانخ مغسوله ومقطعه
2 حبه طماطم
2 حبه فلفل
ملح
فلفل اسود
بهارات لحم
1 حبه بصل مفروم
ربع كوب زيت او زبده
قطعه جبنه
حبه بيض
كوب حليب
الطريقه..
- في مقلايه يوضع قليل من الزيت ثم البصل ويقلب
- يضاف اللحم المفروم والتوابل مع التقليب
- ثم يضاف السبانخ والفلفل والطماطم وتترك حتي تدبل وتتجانس مع اللحم تترك حتي تبرد
- يضاف الجبن والبيضه مع التقليب
- في صنيه مستطيله مقاس 30 في 40 مدهونه زيت
- يضاف نصف مقدار الجلاش بين كل طبقه رشه زيت
- ثم يضاف الخليط
- ثم يضاف الجلاش وبين كل طبقه رشه زيت
- يسقي بكوب حليب ويقطع
- تخبز في فرن ساخن علي حراره 190 حتي يصبح لونها اشقر.
EmoticonEmoticon