الأحد، 24 أبريل 2016

سبانخ بالجلاش مقدمه من الشيف فاطمه مهني

لو اولادك مش بيحبو السبانخ قدميها اليهم داخل الجلاش لتستفيد اجسامهم من الحديد المتواجد داخل السبانخ والبروتين الموجود داخل اللحم والكالسيوم داخل الجبن والبيض
هذه الاكله مشهوره جدا بالسويد ولبنان
مده التحضير :25 دقيقه
مده الطهي :15 دقيقه
كفي لــ : 4 اشخاص
المقادير..
نصف كيلو جلاش
ربع كيلو لحم مفروم
نصف كيلو سبانخ مغسوله ومقطعه
2 حبه طماطم
2 حبه فلفل
ملح
فلفل اسود
بهارات لحم
1 حبه بصل مفروم
ربع كوب زيت او زبده
قطعه جبنه
حبه بيض
كوب حليب
الطريقه..

  • في مقلايه يوضع قليل من الزيت ثم البصل ويقلب
  • يضاف اللحم المفروم والتوابل مع التقليب
  • ثم يضاف السبانخ والفلفل والطماطم وتترك حتي تدبل وتتجانس مع اللحم تترك حتي تبرد
  • يضاف الجبن والبيضه مع التقليب
  • في صنيه مستطيله مقاس 30 في 40 مدهونه زيت
  • يضاف نصف مقدار الجلاش بين كل طبقه رشه زيت
  • ثم يضاف الخليط
  • ثم يضاف الجلاش وبين كل طبقه رشه زيت
  • يسقي بكوب حليب ويقطع
  • تخبز في فرن ساخن علي حراره 190 حتي يصبح لونها اشقر.


EmoticonEmoticon

:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:o
:>)
(o)
:p
:-?
(p)
:-s
8-)
:-t
:-b
b-(
(y)
x-)
(h)