تشيز كيك علي البرد سهل وبسيط
مده التحضير: 30 دقيقه
مده الطهي: علي البارد
المقادير :
_ علبه بسكوت شاى فيرى ده نوعه
_ 3 كيس جيلى اى نوع .
_ 12 مكعب جبنه كيرى .
_ علبه قشطه .
_ ربع كيلو كريم شانتيه .
_ 2 ملعقه سكر بودره .
_ 1كوب ونصف لبن حليب.
_ 1ملعقه جيلاتين بودر .
_ 3\4 كوب زبده .
الطريقه :
مده التحضير: 30 دقيقه
مده الطهي: علي البارد
المقادير :
_ علبه بسكوت شاى فيرى ده نوعه
_ 3 كيس جيلى اى نوع .
_ 12 مكعب جبنه كيرى .
_ علبه قشطه .
_ ربع كيلو كريم شانتيه .
_ 2 ملعقه سكر بودره .
_ 1كوب ونصف لبن حليب.
_ 1ملعقه جيلاتين بودر .
_ 3\4 كوب زبده .
الطريقه :
- بنفرم البسكوت فى الكبه ونسيح الزبده ونضيف البسكويت عليها ونخلطهم بعض بحيث البسكوت يشرب الزبده
- ثم يفرد البسكويت فى صينيه التشيز كيك ويكبس جيدا باليد وندخلها التلاجه حوالى نصف ساعه
- ونجهز الحشو فى الخلاط
- نضع الجبنه الكيرى مع علبه القشطه مع قليل من الحليب مع معلقتين السكر البودره واخفقهم جيدا
- وفى طبق نخفق الكريم شانتيه باللبن البارد جيدا
- ونضيف خليط الجبنه والقشطه عليهم ثم ندوب ملعقه الجيلاتين فى معلقتين مياه ساخنه جيداولما تبرد نضيفها للخليط
- ونقسم الخليط نصفين
- نصف نضيفه فوق البسكوت وندخله الفريزر
- والنصف الاخر نجهز كيس ونصف جيلى انا استعملت جيلى مانجا وقللت فيه المياه وننزل بيه على النصف التانى من الخليط بعد ما يبرد
- ثم نضيفه فوق الخليط الابيض وندخله الفريزر مره اخري
- ونتركه يجمد
- ونجهز الجيلى المتبقي بمياه قليله ولما يبرد اضيفه على الخليط وارجعه فى الفريزر مره اخري يفضل ان يترك ليله كامله
- يخرج ويزين بالكريم شانتيه
EmoticonEmoticon