الأربعاء، 27 أبريل 2016

التشيز كيك البارد : مقدمه من الشيف سحر فايد

تشيز كيك علي البرد سهل وبسيط
مده التحضير: 30 دقيقه
مده الطهي: علي البارد
المقادير :

_ علبه بسكوت شاى فيرى ده نوعه
_ 3 كيس جيلى اى نوع .
_ 12 مكعب جبنه كيرى .
_ علبه قشطه .
_ ربع كيلو كريم شانتيه .
_ 2 ملعقه سكر بودره .
_ 1كوب ونصف لبن حليب.
_ 1ملعقه جيلاتين بودر .
_ 3\4 كوب زبده .

الطريقه :
  • بنفرم البسكوت فى الكبه ونسيح الزبده ونضيف البسكويت عليها ونخلطهم بعض  بحيث البسكوت يشرب الزبده
  • ثم يفرد البسكويت فى صينيه التشيز كيك ويكبس جيدا باليد وندخلها التلاجه حوالى نصف ساعه
  • ونجهز الحشو فى الخلاط
  • نضع الجبنه الكيرى مع علبه القشطه مع قليل من الحليب مع معلقتين السكر البودره واخفقهم جيدا
  • وفى طبق نخفق الكريم شانتيه باللبن البارد جيدا
  • ونضيف خليط الجبنه والقشطه عليهم ثم ندوب ملعقه الجيلاتين فى معلقتين مياه ساخنه جيداولما تبرد نضيفها للخليط
  • ونقسم الخليط نصفين
  • نصف نضيفه فوق البسكوت وندخله الفريزر
  • والنصف الاخر نجهز كيس ونصف جيلى انا استعملت جيلى مانجا وقللت فيه المياه وننزل بيه على النصف التانى من الخليط بعد ما يبرد
  • ثم نضيفه فوق الخليط الابيض وندخله الفريزر مره اخري
  • ونتركه يجمد
  • ونجهز الجيلى المتبقي بمياه قليله ولما يبرد اضيفه على الخليط وارجعه فى الفريزر مره اخري يفضل ان يترك ليله كامله
  • يخرج ويزين بالكريم شانتيه


EmoticonEmoticon

:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:o
:>)
(o)
:p
:-?
(p)
:-s
8-)
:-t
:-b
b-(
(y)
x-)
(h)