القرص الطريه بالعجوة المقادير
1 كيلو دقيق
100 جرام سكر
10 جرام محسن خبز
1 حبه بيض
30 جرام زيت
100 جرام زبدة
200 مل لبن حليب
15 جرام خميرة
ماء دافى للعجن على حسب العجن
للحشو
عجوه مفرومه (تمر)
الطريقه
1 كيلو دقيق
100 جرام سكر
10 جرام محسن خبز
1 حبه بيض
30 جرام زيت
100 جرام زبدة
200 مل لبن حليب
15 جرام خميرة
ماء دافى للعجن على حسب العجن
للحشو
عجوه مفرومه (تمر)
الطريقه
- نضع جميع المكونات الجافه مع بعض
- يضاف الزيت والزبده مع الخلط
- يضاف الماء تدريجيا حتي نحصل علي عجينه لينه
- تغطي العجينه وتترك ترتاح 10 دقائق ثم تشكل كرات تقريبا بحجم 60 جرام
- تحشي عجوة ونضغط عليها باليد حتي تصبح علي شكل اقراص
- ترص فى صاج (صنيه)
- تترك تخمر لمده نصف ساعه
- وتخبز في فرن ساخن مسبقا على درجه حرارة 200 لمدة ربع ساعه
EmoticonEmoticon