الرقاق من الخبز المحبب جدا للمصرين وله استخدامات عديده
الرقاق الطري
يستخدم في صنيه الرقاق باللحمه المفرمه
ويستخدم ايضا في كانيلوني الرقاق
واستخدامات اخري كثيره
المقادير1 كيلو دقيق
ماء دافئ قليلاتقريبا نصف لتر
ملح حوالي عشره جرام
3 ملاعق زيت للفرد
الطريقة
الرقاق الطري
يستخدم في صنيه الرقاق باللحمه المفرمه
ويستخدم ايضا في كانيلوني الرقاق
واستخدامات اخري كثيره
المقادير1 كيلو دقيق
ماء دافئ قليلاتقريبا نصف لتر
ملح حوالي عشره جرام
3 ملاعق زيت للفرد
الطريقة
- يخلط الدقيق والمح
- يضاف المياه بالتدريج حتي نحصل علي عجينه متماسكه ناعمه
- وتترك للتريح نصف ساعه
- تشكل كرات وتدهن كل كره قليل من الزيت
- تترك من ساعه الي ساعتين لترتاح العجينه
- بعد الساعه ادهن الرخامه قليل من الزيت وبأستخدام النشابه افرد العجينه رقيقه
- تخبز في فرن ساخن علي حراره 250 تقريبا من 4 لـ 5 دقائق
- يخرج من الفرن يترك في الهواء لينشف
- اما الرقاق الطري
- يخبز اقل من 3 دقائق ويخرج من الفرن يغطي بقطعه قماش
EmoticonEmoticon