الثلاثاء، 19 أبريل 2016

الرقــــاق مقدم من الشيف / أحمد درويش

           الرقاق من الخبز المحبب جدا للمصرين وله استخدامات عديده
الرقاق الطري
يستخدم في صنيه الرقاق باللحمه المفرمه
ويستخدم ايضا في كانيلوني الرقاق
واستخدامات اخري كثيره
المقادير
1 كيلو دقيق
ماء دافئ قليلاتقريبا نصف لتر
 ملح حوالي عشره جرام
3 ملاعق زيت للفرد

الطريقة

  •  يخلط الدقيق والمح
  • يضاف المياه بالتدريج حتي نحصل علي عجينه متماسكه ناعمه
  • وتترك للتريح نصف ساعه
  • تشكل كرات وتدهن كل كره قليل من الزيت
  • تترك من ساعه الي ساعتين لترتاح العجينه
  • بعد الساعه ادهن الرخامه قليل من الزيت وبأستخدام النشابه افرد العجينه رقيقه
  • تخبز في فرن ساخن علي حراره 250 تقريبا من 4 لـ 5 دقائق
  • يخرج من الفرن يترك في الهواء لينشف
  • اما الرقاق الطري
  • يخبز اقل من 3 دقائق ويخرج من الفرن يغطي بقطعه قماش
وبالهنا والشفا


EmoticonEmoticon

:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:o
:>)
(o)
:p
:-?
(p)
:-s
8-)
:-t
:-b
b-(
(y)
x-)
(h)