ورقه اللحم علي الطريقه الاسكندراني
مغذيه جدا وتحتوي علي بروتين ودهون وكالسيوم وتعتبر من الاكلات الصحيه جدا
مده التحضير: ربع ساعة
مده الطهي : ساعه
المقادير
1 كيلو لحمه قطع او شرايح بالعظم او بدون
2 حبه بصل متوسطتين مقطعين حلقات
4 فص ثوم كبير مقطعين شرايح
قطعه زنجبيل فريش مبشورة
ملح
فلفل اسود
بهارات حسب الرغبه اللي تحبيها
1 حبه فلفل اخضر شرائح
2 حبة طماطم مقطعه شرائح
2 ملعقه سمن
1 كوب ونصف ماء للتسويه
الطريقه ..
مغذيه جدا وتحتوي علي بروتين ودهون وكالسيوم وتعتبر من الاكلات الصحيه جدا
مده التحضير: ربع ساعة
مده الطهي : ساعه
المقادير
1 كيلو لحمه قطع او شرايح بالعظم او بدون
2 حبه بصل متوسطتين مقطعين حلقات
4 فص ثوم كبير مقطعين شرايح
قطعه زنجبيل فريش مبشورة
ملح
فلفل اسود
بهارات حسب الرغبه اللي تحبيها
1 حبه فلفل اخضر شرائح
2 حبة طماطم مقطعه شرائح
2 ملعقه سمن
1 كوب ونصف ماء للتسويه
الطريقه ..
- نخلط كل المقادير مع بعض ماعدا السمن
- نفرش ورقه فويل كبير في صنية مناسبه لكميه اللحم
- نرص اللحمه والتوابل والبصل في الصينيه
- ونرص في القاع بعض من شرايح الفلفل والطماطم
- نرص باقي الفلفل والطماطم على اللحمه
- نضيف ملعقتين السمن
- نملح مقدار الميه ونضيفه
- نغلق الفويل على اللحمه جيدا وتوضع في الصينه من الخارج قليل من الماء منعا لاحتراقها
- نخبزها في فرن ساخن علي حراره مرتفعه
- بعد حوالي ساعه نفتح عليها الفويل غالبا بتكون استوت
- تترك قليلا تحت الشوايه تتحمر
- وممكن نسخن قطعه فحم عالنار ونطفيها بقليل من الزيت داخل صينيه اللحمه ونغلق عليها بغطا تاخد ريحه الفحم
EmoticonEmoticon