الخميس، 28 أبريل 2016

ورقة اللحمه الاسكندراني مقدم من : Ghada Sadek

ورقه اللحم علي الطريقه الاسكندراني
مغذيه جدا وتحتوي علي بروتين ودهون وكالسيوم وتعتبر من الاكلات الصحيه جدا

مده التحضير:
ربع ساعة
مده الطهي : ساعه
المقادير
1 كيلو لحمه قطع او شرايح بالعظم او بدون
2 حبه بصل متوسطتين مقطعين حلقات
4 فص ثوم كبير مقطعين شرايح
قطعه زنجبيل فريش مبشورة
ملح
فلفل اسود
بهارات حسب الرغبه اللي تحبيها
1 حبه فلفل اخضر شرائح
2 حبة طماطم مقطعه شرائح
2 ملعقه سمن
1 كوب ونصف ماء للتسويه
الطريقه ..

  • نخلط كل المقادير مع بعض ماعدا السمن
  • نفرش ورقه فويل كبير في صنية مناسبه لكميه اللحم
  • نرص اللحمه والتوابل والبصل في الصينيه
  • ونرص في القاع بعض من شرايح الفلفل والطماطم
  • نرص باقي الفلفل والطماطم على اللحمه
  • نضيف ملعقتين السمن
  • نملح مقدار الميه ونضيفه
  • نغلق الفويل على اللحمه جيدا وتوضع في الصينه من الخارج قليل من الماء منعا لاحتراقها
  • نخبزها في فرن ساخن علي حراره مرتفعه
  • بعد حوالي ساعه نفتح عليها الفويل غالبا بتكون استوت
  •  تترك قليلا تحت الشوايه تتحمر
  • وممكن نسخن قطعه فحم عالنار ونطفيها بقليل من الزيت داخل صينيه اللحمه ونغلق عليها بغطا تاخد ريحه الفحم


EmoticonEmoticon

:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:o
:>)
(o)
:p
:-?
(p)
:-s
8-)
:-t
:-b
b-(
(y)
x-)
(h)