كتب بوسى السيد
تورته فانيليا بكريمه الزبده السويسرية
مقدم من الشيف مروه سعيد
مده التحضير : ساعه
مده الطهي : 35 دقيقه
المكونات :
كيلو دقيق اسبونش فانيليا
12 بيضه بدرجة حراره الغرفه
فانيليا
ملعقه صغيره خل
كوب ماء
كريم شانتيه
كريمه ذبده
عجينه فوندان
الطريقه :
يضرب كل مكونات الكيك مع بعض ربع ساعه ويدخل فرن ساخن 35 لحين النضج
يخرج الكيك ليبرد ويقسم ثلاثه وتحشو بشراب الكمبوت وكريم شانتيه وقطع خوخ معلب وتغلف كلها بكريمه الذبده وثم عجينه الفوندان
كريمه الذبده :
بياض بيضه وتلت كوب سكر بودره ناعم
يوضع على حمام ماء ويقلب جيدا ثم يضرب بالمضرب حتى يصبح مارينج ابيض ننزل عليه ب 150 جرام ذبده لينه غير مملحه وفانيليا وتضرب جيدا
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
تورته فانيليا بكريمه الزبده السويسرية
مقدم من الشيف مروه سعيد
مده التحضير : ساعه
مده الطهي : 35 دقيقه
المكونات :
كيلو دقيق اسبونش فانيليا
12 بيضه بدرجة حراره الغرفه
فانيليا
ملعقه صغيره خل
كوب ماء
كريم شانتيه
كريمه ذبده
عجينه فوندان
الطريقه :
يضرب كل مكونات الكيك مع بعض ربع ساعه ويدخل فرن ساخن 35 لحين النضج
يخرج الكيك ليبرد ويقسم ثلاثه وتحشو بشراب الكمبوت وكريم شانتيه وقطع خوخ معلب وتغلف كلها بكريمه الذبده وثم عجينه الفوندان
كريمه الذبده :
بياض بيضه وتلت كوب سكر بودره ناعم
يوضع على حمام ماء ويقلب جيدا ثم يضرب بالمضرب حتى يصبح مارينج ابيض ننزل عليه ب 150 جرام ذبده لينه غير مملحه وفانيليا وتضرب جيدا
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon