الاثنين، 3 أكتوبر 2016

فتة الشاورما الشهيه مقدمه من الشيف مروه جمال

كتب بوسى السيد
فته الشاورما
مقدمه من الشيف مروة جمال
مده التحضير/١٠ دقائق
مده الطهى/ ساعه تقريبا
المقادير
نصف كيلو لحمه مقطعه شرائح
كزبره خضراء مفرومه
ملعقه صغيرة ثوم بودر
ملعقه صغيرة بصل بودر
نصف معلقه كل من
جنزبيل
الزعتر
البابريكا
فلفل اسمر
ملح
قرفه
بهارات
كزبرة ناشفه
كمون
٣ ملاعق كبار خل
ملعقه كبيرة زبادى
فلفل الوان 
طماطم مكعبات
بصل چوليان
بقدونس مفروم
ملعقه كبيرة صويا صوص
الثوميه المقدمه مع فته الشاورمه
نصف كوب مايونيز
ملعقه كبيرة زبادى
نصف ملعقه صغيرة ثوم فرش
رشه ثوم بودر
ملح
فلفل
خبز شامى محمص بالزبده
ارز بسمتى بالزعفران للتقديم
الطريقه
يوضع على شرائح اللحمه كل التوابل المذكورة مع الكزبرة الخضراء والزبادى وتقلب جيدا 
تترك ترتاح فى الثلاجه ساعتين او اكتر ثم توضع فى طاسه ساخنه بها زيت او زبده حتى تمام النضج
  يوضع الفلفل والطماطم والبصل ليذبل ثم البقدونس والصويا صوص فى الاخر
يوضع الارز البسمتى وحوله الخبز وفوقه الشاورما والثوميه 
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon