الأحد، 2 أكتوبر 2016

بطاطس بانيه بااقراص الكفتة مقدم من :الشيف الحاجه الغاليه

مده التحضير:12 دقيقه
مده الطهي: 20 دقيقه
المقاديــــر

واحد كيلو بطاطس
نصف كيلو لحمة مفرومة
بصلة مفرومة
ملح
فلفل
بهارات
بيض
لبن
دقيق
بقسماط
الطريقــــــة

  • تقشر البطاطس ويتم تقطيعها ترنشات وتغسل وكل قطعة يتم فتحها مثل الساندوتش
  • ثم يتم القلى في زيت ساخن لمدة عشر دقائق وتصفي على ورق مطبخ
  • ثم نحضر أقراص الكفتة يتم فرم البصل واللحمة ويوضع عليها الملح والفلفل والبهارات وتشكل أقراص
  • ويتم القلى في الزيت أيضا وتوضع علي مناديل مطبخ
  • ونأخذ قطعة من البطاطس ويوضع فى قلبها قرص من الكفتة
  • وتبطن بالدقيق ثم البيض وأخيرا البقسماط وتوضع في الثلاجه نصف ساعة قبل القلي
  • وتخرج من الثلاجه تقلي في زيت ساخن غزير حتى نحصل على لون ذهبى جميل والف هنا وشفا
    مدير مجلة فلفل شطة الشيف بوسي السيد


EmoticonEmoticon