برجر الدجاج
تقديم شيف عبير حمدى
مدة التحضير : 15 دقيقه
مدة الطهى : 7 دقائق
تقديم شيف عبير حمدى
مدة التحضير : 15 دقيقه
مدة الطهى : 7 دقائق
فاجئي اولادك فى الصباح وهم ذاهبين الى المدرسه بساندوتشات البرجر من عمايل ايدك متشتريش جاهز تانى وحافظى على صحه اولادك❤
بجد أكثر من روووووووعه وكمان الكيزر بيتى بعجينه العشر دقائق
بجد أكثر من روووووووعه وكمان الكيزر بيتى بعجينه العشر دقائق
المقادير
2 صدور دجاج مفروم ناعم
1 بيضة
نصف كوب بقسماط ناعم يمكنك عمله فى المنزل
1 بيضة
نصف كوب بقسماط ناعم يمكنك عمله فى المنزل
يطحن الفينو وهو طري وليس متحمص ويوضع على النار في قدر واقلبه الى ان يصل للون الذهبي عندما يبرد يفرك باليد ويستخدم
بصلة كبيرة مفرومة ناعمة
2فص توم مهروسين
بهارات مطحونه
( حبهان وقرنفل وفلفل اسود وقرفه ) هذه الخلطه يتم طحنها وتترك فى مطبخك الى ان تحتاجيها
ملح
2فص توم مهروسين
بهارات مطحونه
( حبهان وقرنفل وفلفل اسود وقرفه ) هذه الخلطه يتم طحنها وتترك فى مطبخك الى ان تحتاجيها
ملح
الطريقه
نضع كل المكونات على بعضها ونقلبهم كويس جدا وندخلها التلاجه ترتاح ساعه
ثم نشكل دواير بارتفاع 1 سم ونضع بين كل واحده والثانيه ورق زبدة أو كيلينج فيلم حسب المتوفر ندخلهم الفريزر نص ساعه ثم نخرجهم ونضعهم في بيض مخفوق به ملح وفلفل اسود ثم البقسماط ولا يوضع بالبقسماط توابل ثم نقليه في زيت ساخن ونرفعه من الزيت عندما يصل للون الدهبي
نضع كل المكونات على بعضها ونقلبهم كويس جدا وندخلها التلاجه ترتاح ساعه
ثم نشكل دواير بارتفاع 1 سم ونضع بين كل واحده والثانيه ورق زبدة أو كيلينج فيلم حسب المتوفر ندخلهم الفريزر نص ساعه ثم نخرجهم ونضعهم في بيض مخفوق به ملح وفلفل اسود ثم البقسماط ولا يوضع بالبقسماط توابل ثم نقليه في زيت ساخن ونرفعه من الزيت عندما يصل للون الدهبي
الخبز
عجينه العشر دقائق
المقادير
5 كوب دقيق
2 ملعقة كبيرة سكر
2 ملعقة كبيرة خميرة
2 ملعقه حليب بودرة
1/2 كوب زيت
ذرة ملح
2 كوب ماء دافئة
2 ملعقة كبيرة سكر
2 ملعقة كبيرة خميرة
2 ملعقه حليب بودرة
1/2 كوب زيت
ذرة ملح
2 كوب ماء دافئة
الطريقه
في وعاء، يوضع كوبين من الدقيق، يضاف إليه الخميرة، السكر، الحليب، الملح والماء الدافئ.
يعجن الخليط ليصبح عجينة سائلة، تغطى وتترك لترتاح لمدة 10 دقائق.
يوضع عليها باقي الدقيق والزيت ثم تعجن لتصبح عجينة لينة وطرية ويتم استخدامها بدون تخمير
يعجن الخليط ليصبح عجينة سائلة، تغطى وتترك لترتاح لمدة 10 دقائق.
يوضع عليها باقي الدقيق والزيت ثم تعجن لتصبح عجينة لينة وطرية ويتم استخدامها بدون تخمير
تفرد العجينه على شكل رول ثم تقطع اللى قطع متساوية ونأخذ كل قطعه نشكلها على هيئه كرة ونضعها في صينيه مدهونه ونتركها تخمر ثم ندهن الوجه باللبن ونرش السمسم
وتدخل في فرن ساخن على أعلى درجه حرارة لمدة 7 دقائق
وتدخل في فرن ساخن على أعلى درجه حرارة لمدة 7 دقائق
مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد
EmoticonEmoticon