الجمعة، 14 أكتوبر 2016

الحواوشى الاسكندرانى مقدم من الشيف ايمان سعيد

كتب بوسى السيد
الحواوشي الاسكندراني
مقدمه من شيف إيمان سعيد
مده التحضير:- 20 دقيقه
مده الطهي:- 15 دقيقه
المكونات:-
نصف كيلو لحم مفروم
بصله كبيره
2 حبه طماطم
بقدونس
فلفل اسود 
ملح
بهارات لحم
مكونات العجين:- 
4 كوب دقيق
ملعقه كبيره سكر
ملح
ملعقه كبيره خميره
1/4 كوب زيت
ماء للعجن
الطريقه:- 

اولا العجين
يوضع الدقيق مع الخميره مع السكر مع رشه ملح ويقلب المكونات

يوضع الزيت ويعجن بماء دافئ ثم يترك نصف ساعه لتخمر
الحشوه:-  

يوضع اللحم المفروم مع البصله مقطعه مكعبات صغيره وايضا الطماطم والبقدوس و البهارات وتقلب جيدا المقادير كلها ني في ني
بعد اختمار العجين تقسم لكور ثم تفرد علي الرخامه بالدقيق ثم توضع الحشوه في جزء من العجين وتغطي بالجزء الاخر وتضغط بالشوكه لتحكم القفل وترص في الصاج او الصينيه وتدخل الفرن علي درجه حراره 180 وتاخد اللون الدهبي وتقدم

مدير مجلة فلفل شطه الشيف بوسى السيد


EmoticonEmoticon